Nέα

2ο Θεατρικό Αντί-σκηνο στη Θάσο

Πληροφορίες:

 • ΗΜ/ΝΙΑ: -
 • Διεύθυνση:Chrissi Ammoudia Camping, Σκάλα Παναγιάς Θάσου

 

 

2ο θεατρικό Αντί-σκηνο!

 

Σεμινάρια θεάτρου με

δωρεάν διακοπές στη Θάσο!

 

 

Ο Δήμος Θάσου και η Σχολή Θεάτρου «δήλος»

 

διοργανώνουν το  «2ο  Θεατρικό  Αντί-σκηνο»

 

 

17-23  Ιουλίου 2017

 

στο Δημοτικό Camping του νησιού (CHRISSI AMOUDIA CAMPING- Σκάλα Παναγιάς Θάσου)

 

 που βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες, στην Χρυσή Αμμουδιά, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον Λιμένα.

 

Ποιους αφορά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 

-Σπουδαστές – φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. (Χορού, Δραματικές Σχολές/ Πανεπιστημιακά Τμήματα, Εικαστικές, Μουσικές Σχολές).

-Καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, μουσικοί κ.α.).

-Ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου.

  

Στόχος του σεμιναρίου είναι  η θεατρική εκπαίδευση των κατοίκων και των επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα, που θα θελήσουν να μάθουν τα μυστικά της τέχνης του θεάτρου γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, τις ομορφιές της Θάσου.

 

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: Ένα για επαγγελματίες και σπουδαστές δραματικών σχολών κι ένα για ερασιτέχνες ηθοποιούς.

 

Ποιοι διδάσκουν.

 

7

 

 Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με θέμα « Ένα κείμενο- Μια εμπειρία- Ένα τραγούδι-Μια επιθυμία- Ένα όνειρο». Ένα θεατρικό ταξίδι σε εσωτερικά τοπία, εκεί που η ζωή τροφοδοτεί το θέατρο και το θέατρο , αναδεικνύει το βαθύτερο εαυτό μας, ξορκίζει τους φόβους μας, επικοινωνεί το σκοτάδι της ψυχής, εκφράζει την επιθυμία, κατανοεί την διαφορετικότητα, τολμάει τον Έρωτα, μοιράζεται τα μυστικά μας και μας φωτίζει τον δρόμο προς την αυτογνωσία. Αφετηρία ένα κείμενο της Σάρα Κέην.

 

ΧΑΤΟΥΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

-Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Δήμητρα Χατούπη, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα».

 

Τα κείμενα και τα αντικείμενα μας, αποτελούν το προσωπικό μας σύμπαν. Πως θα ήταν άραγε αν οι λέξεις μας, οι δικές μας λέξεις δεν σκόνταφταν στα πεζοδρόμια; Πως θα ήταν άραγε αν τα δικά μας χρώματα δεν θάμπωναν στο φως της μέρας; Πως θα ήταν άραγε αν ανακαλύπταμε το εγώ χωρίς το ΕΓΩ μας.

 

ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ ΜΗΝΑΣ

 

-Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης με θέμα «Γράψε –παίξε το έργο σου», ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου. Μέρα με τη μέρα, οι συμμετέχοντες, απαντώντας σε 40 ερωτήσεις και βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει, «ψηφίζουν» τους ήρωες, διαμορφώνουν την πλοκή, επιλέγουν τους ρόλους και την Κυριακή η παράσταση παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

 
ΦΡΟΣΩ ΛΥΤΡΑ
 
 
-Η σκηνοθέτης Φρόσω Λύτρα με θέμα «Η εξερεύνηση του προσωπικού ύφους των δημιουργών του θεάτρου, μέσα από την λογοτεχνία και την τέχνη της αφήγησης» . Η δημιουργία του εικαστικού περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, της δραματουργικής εξερεύνησης των «ηρώων» και την μετάπλαση ενός σύγχρονου, ελληνικού μυθιστορήματος σε θεατρική παράσταση μέσα από την αφήγηση, την πλοκή , την δράση και τους διαλόγους, του μυθιστορήματος, χωρίς θεατρική διασκευή δηλαδή , την δημιουργία διαλόγων, το κόψιμο του κειμένου, την συρραφή σκηνών και ότι προβλέπει η κλασική διασκευή των λογοτεχνικών έργων που παρουσιάζονται συνήθως στο θέατρο.

 

ΖΑΡΟΥΤΙΑΔΗΣ

 

-Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή». Η κάμερα και τα μυστικά της .

 

Despoina Pantazi 320x213

 

-Η σκηνοθέτης και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του Δήμου Θάσου Δέσποινα Πανταζή με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό».

 

ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 

Τέλος, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης θα διευθύνει στις 18 Ιουλίου το σεμινάριο με θέμα «Μουσική και αρχαίο δράμα».

 

Και καθημερινά, μόλις δύσει ο ήλιος…

 Ο δάσκαλος  γιόγκα με θεατρικές  σπουδές στη  Ν. Υόρκη, Αντώνης Ζούλης σας χαλαρώνει στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις.

Για τα παιδιά… 

Πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, σε ένα  προσφερόμενο από τον δήμο  θεατρικό παιχνίδιγια τα παιδιά των κατοίκων του νησιού, αλλά και όσων γονέων πάρουν μέρος στο σεμινάριο.

Το κόστος.

 Ηεπιβάρυνση κατ’ άτομο είναι 220 ευρώ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου για τις πέντε ημέρες, με δωρεάν διαμονή σε τρίκλινα και δίκλινα τροχόσπιτα ή σκηνές και δωρεάν πρωινό, ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Εγγραφές-πληροφορίες:

Δραματική Σχολή «δήλος» - Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο - Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2105203562, 6972287889

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Read more...

«ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ» - Η Δήμητρα Χατούπη και ο Περικλής Μοσχολιδάκης στην εναρκτήρια εκδήλωση για το Διεθνές Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Η Δήμητρα Χατούπη και ο Περικλής Μοσχολιδάκης συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση για το Διεθνές Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

 

15937183 1809740505980411 3868358342504045801 o15967014 1431644880181361 1870713096 o

 

«ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ»

Η Διευθύντρια και Καθηγήτρια Υποκριτικής της Ανώτερης Δραματικής σχολής «δήλος» και ηθοποιός/σκηνοθέτης Δήμητρα Χατούπη και ο Καθηγητής Αγωγής Λόγου και Ορθοφωνίας της σχολής και ηθοποιός Περικλής Μοσχολιδάκης συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση για το Διεθνές Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα «Το αρχαίο δράμα σήμερα», που διοργανώνει Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα στις 17 Ιανουαρίου 2017, οι δύο τους θα αναγνώσουν αποσπάσματα από τις Φοίνισσες του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιάγκου Ανδρεάδη και μελοποίηση Κώστα Χαριτάτου. Μαζί τους θα αναγνώσουν οι: Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Μητράκας, Παντελής Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, η Δήμητρα Χατούπη όπως και καταξιωμένοι καλλιτέχνες (αναμεσά τους οι: Αβδελιώδης Δήμος, Ανδρεάδης Γιάγκος, Γέρου Κάτια, Καρακώστα Βασιλική, Κατζουράκης Κυριάκος, Καφούσιας Φάνης, Κυριακίδης Στέφανος, Λογοθέτης Ηρακλής, Μπουζούρη Παρθενόπη, Μπονάτσος Σταύρος, Μπρούσκου Άντζελα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σαμαρά Κερασία, Χαριτάτος Κώστας) θα πραγματοποιήσει κύκλο σεμιναρίων & εργαστηρίων για το Αρχαίο Δράμα.

Read more...

Το Α’ έτος της Σχολής Θεάτρου «δήλος» στην Κιβωτού του Κόσμου

Το Α’ έτος της Σχολής Θεάτρου «δήλος»

παρουσιάζει για τα παιδιά της
Κιβωτού του Κόσμου
μία συναυλία κρουστών με τον

Νίκο Τουλιάτο.

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ.

Ζηνοδόρου & Καλλικλέους - Αθήνα (Κολωνός)

210 51 41 953

Μία δράση που συνεχίζεται τα τελευταία έτη. Οι σπουδαστές του Α’ έτους της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη ετοιμάζουν και παρουσιάζουν μία διαδραστική συναυλία κρουστών, και όχι μόνο, για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου τις μέρες των Χριστουγέννων.

Κιβωτός του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Read more...

"Live Β' έτους" στο 7times - 2015

Το Β' έτος της σχολής θεάτρου "δήλος" τραγούδησε για τον έρωτα

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

Στο 7Times-Seven Times Athens
Μιαούλη 13, Μοναστηράκι
Κυριακή, 14/6 & Δευτέρα, 15/6 στις 7μμ

 

Την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, γιορτάσαμε το τέλος της χρονιάς με μία διήμερη συναυλία. Σαραντατέσσερα άτομα σας τραγουδούν... τι άλλο;

Τον έρωτα! Κάθε είδους έρωτας... έρωτας σε κάθε γλώσσα. Λαϊκός έρωτας, έρωτας με την πρώτη ματιά, έρωτας αλλά γαλλικά, ανεκπλήρωτος, παθιασμένος.

Στο πιάνο συνόδευσε ο δάσκαλός μας, Χρίστος Θεοδώρου.

 

*Τη Δευτέρα ακολούθησε party

Read more...

ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ : Θεμέλια υποκριτικής

Πληροφορίες:

 • Έναρξη: -
 • Κόστος Μαθημάτων: 70€/μήνα
 • Πληροφορίες Εγγραφής: Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε μία αίτηση και να προσκομίσετε μία φωτογραφία και αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Η εισαγωγή στο τμήμα θα γίνεται κατόπιν προσωπικής συνέντευξης.
 • Στη Διεύθυνση της σχολής:γραμματεία της σχολής καθημερινές (Δε-Πα 10:00-21:00) Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο
 • Στα τηλέφωνα της σχολής: 2105203562, 2167004191, 6972287889
 • Στο mail της σχολής: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Στο site της σχολής: www.dilos.gr
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IMG 2630

 

ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ : Θεμέλια υποκριτικής

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος» της Δήμητρας Χατούπη ανακοινώνει την δημιουργία ετήσιου εργαστηρίου με τίτλο “Θεμέλια Υποκριτικής”. Στόχος, η εισαγωγή των συμμετεχόντων στην διδασκαλία των βασικών μεθόδων Υποκριτικής όπως διδάσκονται στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «δήλος». Μέσα από ένα βασικό πρόγραμμα μαθημάτων ο κάθε σπουδαστής θα έρθει σε επαφή με την πρώτη ύλη του θεάτρου και τις διαφορετικές διαστάσεις της θεατρικής πρακτικής. Θα μελετηθεί ένα φάσμα από σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής, οι αρχές του αυτοσχεδιασμού, ενώ επίσης θα διεξάγονται τεχνικά στούντιο για την κίνηση, τον χορό και τη φωνή..

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους

 • θέλουν τα πρώτα βήματα τους στην εκπαίδευση να είναι συστηματικά, από πεπειραμένους διδάσκοντες στην παιδαγωγική της υποκριτικής και να διερευνήσουν τις δυνατότητές τους ως μελλοντικοί ηθοποιοί και επαγγελματίες του θεάτρου εν γένει
 • θέλουν να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα για την προσωπική τους εξέλιξη και την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους.

Διάρκεια Μαθημάτων

22 εβδομάδες (από Νοέμβριο 2016 έως Ιούνιο 2017)

Διδασκόμενα Μαθήματα

 • Δήμητρα Χατούπη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Περικλής Μοσχολιδάκης - σεμιναριακά μαθήματα εξάσκησης εκφραστικών μέσων
 • Βασίλης Ανδρέου υποκριτική – αυτοσχεδιασμός
 • Χρίστος Θεοδώρου μουσική – τραγούδι
 • Αλεξάνδρα Καζάζου θέατρο συνόλου
 • Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης κινησιολογία ηθοποιού
 • Χριστίνα Μαριάνου σύγχρονος χορός – κινησιολογικός αυτοσχεδιασμός

IMG 2553

 

Βασικές Αρχές Υποκριτικής

 • Ψάχνοντας το εγώ και ψάχνοντας τον ρόλο: Η ανθρώπινη ύπαρξη και ο ηθοποιός
 • Καταργώντας τους φραγμούς: Ελεύθερο συναίσθημα, ελεύθερη φαντασία
 • Χαρακτήρας και αλήθεια
 • Εισαγωγή στη συλλογική δημιουργία

Χορός – Κίνηση

 • Βασικές αρχές σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμός
 • Κινησιολογία του ηθοποιού: Γυμνάζω το σώμα, εμπιστεύομαι και δρω με ασφάλεια

Μουσική – Τραγούδι

 • Εισαγωγή στις τεχνικές του ομαδικού και ατομικού τραγουδιού

 

IMG 2309

Read more...

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ

Πληροφορίες:

 • ΗΜ/ΝΙΑ: - -
 • Venue: Θέατρο Δίπυλον - Διπύλου & Καλογήρου Σαμουήλ 2, Πλατεία Κουμουνδούρου
 • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103229771, 2103228881

1

2016

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ

 

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Γουΐλλιαμ Σαίξπηρ το θέατρο Δίπυλον διοργανώνει ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει παρουσιάσεις, θεατρικό αναλόγιο, διαλέξεις, συζητήσεις, θεατρικό εργαστήριο, κινηματογράφο, μουσική, κουκλοθέατρο, έκθεση κοσμήματος, όλα εμπνευσμένα από τον Σαίξπηρ.

Μεταξύ των συμμετεχόντων οι σκηνοθέτες Ράια Μουζενίδου, Κώστας Γάκης, Θεόδωρος Εσπίριτου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη και Έφη Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Δέσποινα Σαραφείδου και Νίκος Παντελίδης, ο μουσικός Χρίστος Θεοδώρου, ο μεταφραστής Αντώνης Γαλέος, η θεατρολόγος Ξένια Γεωργοπούλου, καθώς και φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστές της δραματικής σχολής του θεάτρου Δήλος και του Ινστιτούτου σύγχρονου κοσμήματος Krama.

 

«Δύο ευγενείς εξάδελφοι. Ένα άγνωστο στην Ελλάδα έργο του Σαίξπηρ»: Παρουσίαση από τον Αντώνη Γαλέο, με τη συμμετοχή σπουδαστών της δραματικής σχολής του θεάτρου Δήλος, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Έφης Θεοδώρου. Συμμετέχουν: Γιώργος Αδαμαντιάδης, Νικόλας Αλεξίου, Αλέξιος Διαμαντής, Μάρω Θεοδοσίου, Θωμάς Καζάσης, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Φιλία Κανελλοπούλου, Αναστασία Πλέλλη, Ιωάννα Σιμάτη, Ηλέκτρα Τσαγκανά.

 

Το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε στο Facebook: 2016 Με το βλέμμα του Σαίξπηρ

 

Θέατρο Δίπυλον - Διπύλου & Καλογήρου Σαμουήλ 2, Πλατεία Κουμουνδούρου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103229771, 2103228881

Read more...

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!»

Πληροφοριες:

 • Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
 • Ημ/νία: -
 • Διεύθυνση: Black Box “δήλος’ – Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο
 • Είσοδος: Ελεύθερη και χωρίς κράτηση
 • Επικοινωωία: 2105203562 (καθημερινές 10:00-21:00)

 

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!»

 

Οι απόφοιτοι της Σχολή Θεάτρου «δήλος», θα βρεθούν στο 4ο φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι» για δύο βράδια) στο Black Box της Σχολής Θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη (Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο) για να παρουσιάσουν στο κοινό την παράσταση «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» σε πρωτότυπο δικό τους κείμενο, το οποίο είναι αποτέλεσμα μίας εκτεταμένης έρευνας πάνω στην ιστορική περίοδο του «Κραχ» στην Αμερική και του αρχείου των χορευτικών μαραθώνιων της Santa Monica, καθώς και εμπνευσμένο από τη βιβλιογραφία των Horace McCoy, William Falkner και Ellroy James.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το έργο:

Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι η μεγάλη οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 στην Αμερική και ο αντίκτυπός της στον μέσο άνθρωπο. Μια ιστορική συγκυρία που φαντάζει ιδιαίτερα επίκαιρη και προφητική για όσα συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο εν γένει.

Με φόντο την σπαρακτική εικόνα της οικονομικά ερειπωμένης Αμερικής και προς τέρψη του «φιλοθεάμονος» κοινού, απελπισμένοι άνεργοι διαγωνίζονται σε ένα μαραθώνιο διαγωνισμό χορού, στροβιλίζονται επί ώρες, ημέρες, εβδομάδες, ατέλειωτα, πιέζουν τα κορμιά τους πέρα από τα όρια της εξάντλησης, για να κερδίσουν ένα χρηματικό «έπαθλο» που ίσως να άλλαζε τη μίζερη ζωή τους.

 

Αργυρώνητοι διαιτητές, απελπισμένοι γιατροί, μουσικοί στην ζωντανή ορχήστρα που υποχρεώνονται να παίζουν 24 ώρες τη μέρα, κριτική επιτροπή με τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα και ένα κοινό που πληρώνει εισιτήριο για να διασκεδάσει από την εξέδρα και να στοιχηματίσει.

 

Ταυτότητα της παράστασης:

 • Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
 • Δραματουργική επεξεργασία: Αντώνης Γαλέος
 • Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
 • Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
 • Επιμέλεια μουσικής: Κωστής Βοζίκης
 • Κίνηση: Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας
 • Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Αδαμαντιάδης, Λευτέρης Παπακώστας, Δήμητρα Δρακοπούλου

   

  Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά):

  Στέλιος Βάσιλας, Μαριλένα Βουγίδη, Γιώργος Γογώνης, Αλέξης Διαμαντής, Τρύφωνας Ζάχαρης, Γιάννης Ίτσιος, Λίνα Καμπούρογλου, Φιλία Κανελλοπούλου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Γιώργος Κορομπίλης, Λίνα Λαμπροπούλου, Σεμίνα Μιτζέλου, Γιάννης Μουστάκας, Κατερίνα Παρισσινού, Γιώργης Παρταλίδης, Νικόλας Παπαευθυμίου, Αναστασία Πλέλλη, Δέσποινα Ρεκούδη, Νίκος Σαμουρίδης, Νίκος Σιγάλας, Ιωάννα Σιμάτη, Ηλέκτρα Τσαγκανά, Ελένη Τσιριγώτη, Θεώνη Τσούρμα.

   

  Έκτακτη Συμμετοχή

   

  Ο μουσικός και καθηγητής της σχολής

   

  Νίκος Τουλιάτος

Read more...

“παντού” στο BIOS

Πληροφοριες:

 • Ημ/νία: - -
 • Διεύθυνση: Bios (main) - Πειραιώς 84, Αθήνα
 • Είσοδος: 5€
 • Διάρκεια: 45'

 

“παντού”
μια χορογραφία με "Λόγο"

 

14462715 10154624746051777 8045646276395578295 n

 

Σύλληψη-σκηνοθεσία-χορογραφία: Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας

 

Το Β' έτος της σχολής θεάτρου "Δήλος" της Δ. Χατούπη, παρουσιάζει την παράσταση "παντού".

Το "παντού" είναι μια χορογραφία με "Λόγο". Η ιστορία του ανθρώπου δοσμένη μέσα από τις αρχές του σμήνους. Ένα παιχνίδι για 16 άτομα, στο οποίο παίρνουμε μέρος όλοι. Οι κανόνες είναι γνωστοί. Τους έχουμε φτιάξει όλοι μαζί. Παντού σώματα, σχέσεις, καταστάσεις, γεγονότα. Παντού η φιλοδοξία για εμπειρία. Παντού και πάντα τα ίδια. Όλοι και όλα χορεύουν μέσα στο κενό. Το κενό δεν ακούγεται, είναι αραιό, πέρα από ήχο. Δεν κρατιέται, είναι άπιαστο, γαλήνιο, παντού.

Ερμηνεία:
Βεατρίκη Βεντουράκη, Δένδια Αναστασία, Ζάχου Γεωργία, Ζεντέφη Ελένη, Καπράνου Σοφία, Κορομπίλης Γιώργος, Ντόγκας Σπύρος, Παραδείσης Μάριος, Παρταλίδης Γιώργης, Σαμουρίδης Νίκος, Σιγάλας Νίκος, Σκυλογιάννη Κατερίνα, Στεργίου Έλλη, Τσίκλης Δημήτρης, Χατζηπιέρα Χριστιάνα, Χριστοπούλου Άλκηστη

Read more...

"Έρωτας στα Χιόνια" στον Δήμο Ζεφυρίου

Πληροφορίες:

 • Ημ/νία: - -
 • Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, Μπουμπουλίνας & 17ης Νοεμβρίου, Ζεφύρι
 • Είσοδος Ελέυθερη

«ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ»

σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη

 

Ο «Έρωτας στα χιόνια», μια μοναδική χορική θεατρική αφήγηση σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρουσιάζεται από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7:30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμοτικής ενότητας εφυρίου (Μπουμπουλίνας & 17ης Νοεμβρίου, Ζεφύρι), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Φυλής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Το εμβληματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρωτας στα χιόνια» και το συγκλονιστικό κείμενο της νεκρώσιμης ακολουθίας σε μετάφραση Ντίνου Χριστιανόπουλου, παντρεύονται με τον τρόπο του θεάτρου, για να συνθέσουν μία χορική αφήγηση που στόχο έχει να φωτίσει με απλό και ποιητικό τρόπο το θαύμα του έρωτα, αλλά και των τελευταίων στιγμών ενός ανθρώπου.

 

Ο μπαρμπα - Γιαννιός, ένας μοναχικός γέρος ναυτικός, θα ζήσει τις τελευταίες του στιγμές κάτω από το παράθυρο μιας γειτόνισσάς του, υμνώντας τον έρωτά του προς εκείνη, σαν ένα γλυκύ αποχαιρετισμό στη ζωή και το θαύμα της.

 

Ταυτότητα της παράστασης
«ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ»
χορική θεατρική αφήγηση

 

(Το διήγημα «Έρωτας στα χιόνια» Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το κείμενο της νεκρώσιμης ακολουθίας σε μετάφραση Ντίνου Χριστιανόπουλου)


Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής Θεάτρου «δήλος»:


Άρης Αντωνόπουλος, Στέλιος Βάσιλας, Χρυσάνθη Θεοδόση, Σήφης Μηλιαράκης, Δάφνη Νικητάκη, Μαρία Παγκάλου, Αλέξης Σαριγιάν, Μαριέφη Σύκαλλου, Φελίς Τόπη, Κλειώ Χαβγιέ, Άντρια Χαραλάμπους.


Χώρος:
Πνευματικό Κέντρο Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου
Μπουμπουλίνας & 17ης Νοεμβρίου, Ζεφύρι


Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής
Με την Ευγενική Χορηγία του Δήμου Φυλής

 

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά
Ημέρα/ώρα: Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:30 μμ
Είσοδος Ελεύθερη

 

Πληροφορίες: 210-5203.562 καθημερινά 10:00 πμ-2:00 μμ

Read more...

"Τελευταία Στοιχήματα!" στο Ανοιχτό Θέατρο Μακύνειας

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!»

 

Οι τελειόφοιτοι της Σχολής Θεάτρου «δήλος»

στην σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου Μακυνείας

 

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2016 η παράσταση των απόφοιτων της Σχολής Θεάτρου «δήλος» «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» στην σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας (στα υψώματα του Αντιρρίου).

 

Η καταρρακτώδης βροχή της πρώτης μέρας δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει την ολοκλήρωση της παράστασης. Οι θεατές συνέχισαν να παρακολουθούν κάτω από ομπρέλες μέχρι το τέλος και καταχειροκρότισαν τους ηθοποιούς που επίσης συνέχισαν να παίζουν, χωρίς να χάσουν τίποτα από το πάθος και την συνγκίνηση που τους διακατείχε σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

 

Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από την Διευθύντρια της σχολής, ηθοποιό και σκηνοθέτη Δήμητρα Χατούπη, ενώ το πρωτότυπο κείμενο προέκυψε από τους ίδιους τους σπουδαστές ύστερα από εκτεταμένη έρευνα πάνω στην ιστορική περίοδο του «Κραχ» στην Αμερική και του αρχείου των χορευτικών μαραθώνιων της Santa Monica.  Επίσης, η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη βιβλιογραφία των Horace McCoy, William Falkner και Ellroy James.

 

Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Αντώνη Γαλέου, καθηγητή της Σχολής. 

 

 

Οι παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την ανάδειξη και τη διάσωση του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας, από κοινού με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, τον Δήμο Ναυπακτίας, το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακύνειας.

 

Η ιδέα ανήκε στη Βιβή Νάτση, μία από τις γυναίκες των οικογενειών της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που είχε στο παρελθόν την εμπειρία της συμμετοχής σε παράσταση στην Αρχαία Μακύνεια.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το έργο

 

Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι η μεγάλη οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 στην Αμερική και ο αντίκτυπός της στον μέσο άνθρωπο. Μια ιστορική συγκυρία που φαντάζει ιδιαίτερα επίκαιρη και προφητική για όσα συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο εν γένει.

 

Με φόντο την σπαρακτική εικόνα της οικονομικά ερειπωμένης Αμερικής και προς τέρψη του «φιλοθεάμονος» κοινού, απελπισμένοι άνεργοι διαγωνίζονται σε ένα μαραθώνιο διαγωνισμό χορού, στροβιλίζονται επί ώρες, ημέρες, εβδομάδες, ατέλειωτα, πιέζουν τα κορμιά τους πέρα από τα όρια της εξάντλησης, για να κερδίσουν ένα χρηματικό «έπαθλο» που ίσως να άλλαζε τη μίζερη ζωή τους.

 

Αργυρώνητοι διαιτητές, απελπισμένοι γιατροί, μουσικοί στην ζωντανή ορχήστρα που υποχρεώνονται να παίζουν 24 ώρες τη μέρα, κριτική επιτροπή με τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα και ένα κοινό που πληρώνει εισιτήριο για να διασκεδάσει από την εξέδρα και να στοιχηματίσει.

 

Ταυτότητα της παράστασης

 

 • Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
 • Δραματουργική επεξεργασία: Αντώνης Γαλέος
 • Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
 • Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
 • Επιμέλεια μουσικής: Κωστής Βοζίκης
 • Κίνηση: Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας
 • Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Αδαμαντιάδης, Λευτέρης Παπακώστας, Δήμητρα Δρακοπούλου

 

Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά):

 

 • Στέλιος Βάσιλας
 • Μαριλένα Βουγίδη
 • Γιώργος Γογώνης
 • Τρύφωνας Ζάχαρης
 • Νίκος Σιγάλας
 • Γιάννης Ίτσιος
 • Φιλία Κανελλοπούλου
 • Χοβίκ Καραμπετιάν
 • Γιώργος Κορομπίλης
 • Λίνα Λαμπροπούλου
 • Σεμίνα Μιτζέλου
 • Γιάννης Μουστάκας
 • Κατερίνα Παρισσινού
 • Γιώργης Παρταλίδης
 • Νικόλας Παπαευθυμίου
 • Δήμητρα Παπουρτζή
 • Αναστασία Πλέλλη
 • Νίκος Σαμουρίδης
 • Ιωάννα Σιμάτη
 • Βαρβάρα Ραμπαούνη
 • Δέσποινα Ρεκούδη
 • Ηλέκτρα Τσαγκανά
 • Θεώνη Τσούρμα

 

Έκτακτη Συμμετοχή

 

Ο μουσικός και καθηγητής της σχολής: Νίκος Τουλιάτος

Read more...
Subscribe to this RSS feed
 1. Lorem ipsum dolor
 2. Sample tab 1
 3. Sample tab 2

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur blandit tempus porttitor. Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur blandit tempus porttitor. Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur blandit tempus porttitor. Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

next
prev

NEA