Nέα

Θερινό Σεμινάριο Προετοιμασίας 2018

Δραματική Σχολή «δήλος»

rsz 1image1 004

 

 

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη

 διοργανώνει θερινό εργαστήριο

με στόχο τη μύηση στη λειτουργία ενός υποψηφίου μέσα στο περιβάλλον μιας

δραματικής σχολής υψηλών απαιτήσεων.

  

Το εργαστήριο θα λειτουργεί και ως προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις. Θα διαρκέσει συνολικά 3 εβδομάδες και είναι χωρισμένο σε δύο φάσεις. Η α’ φάση είναι από 16 έως 27 Ιουλίου και η β’ φάση περιλαμβάνει ένα πενθήμερο στις αρχές Σεπτέμβρη.

Θα πραγματοποιηθούν, σε εργαστηριακή μορφή,  μαθήματα   υποκριτικής-αυτοσχεδιασμού, κίνησης, τραγουδιού, performing καθώς και προετοιμασία σε μονόλογο, ποίημα και τραγούδι.

Θα διδάξουν οι καθηγητές της σχολής θεάτρου «δήλος».

                                      

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Οι εγγραφές αρχίζουν 23 Απριλίου 2018

             Για αιτήσεις και περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία

2105203562 & 6972287889

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο

Read more...

H oμάδα θεάτρου No_Stage στο Εμπρός

27749836 1024280777720928 5158731003229134454 n

 

Η Θεατρική Ομάδα No_Stage, βρήκε Stage στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για 4 Μόνο παραστάσεις. 16,17,23,24 Απριλίου και ώρα 21.00.
Σας περιμένουμε.

Είσοδος ελεύθερη
( Θα υπάρξει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς στο τέλος της παράστασης)

Η θεατρική ομάδα No_Stage αποτελείται από τέσσερις νέους ηθοποιούς: Κωνσταντίνος Αλέξης, Σάββας Πογιατζής, Μαρία Σωτηροπούλου και Άντρια Χαραλάμπους. Δημιουργήσαμε την ομάδα αυτή ως κοινό σημείο αναφοράς των καλλιτεχνικών μας αναζητήσεων σε μια προσπάθεια διερεύνησης τόσο της καλλιτεχνικής όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας της τέχνης του θεάτρου. Η επιθυμία μας για συνεργασία γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη διερεύνησης ενός κοινού θεατρικού κώδικα βασισμένου στις αρχές της commedia dell' arte, τη χρήση της μάσκας και του ποιητικού λόγου στο θέατρο.

Έχοντας ως κινητήριο δύναμη τη φιλοσοφία και πρακτική των πλανόδιων θιάσων της Ελισαβετιανής Εποχής και των αντίστοιχων Ελληνικών Μπουλουκιών, επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε και να παρουσιάσουμε την παράστασή μας στο ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα σε μη προνομιούχες ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό ταξιδεύουμε σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επαρχίας, σε τοπικούς δήμους και στην περιφέρεια, επιδιώκοντας τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου μέσα στην κοινωνία και την επιστροφή στις ρίζες του ως θέαμα προσιτό στο ευρύ κοινό. Ως No_Stage δίνουμε παραστάσεις σε καφενεία, πλατείες, σχολεία αλλά και σε άλλους χώρους συλλογικών συναθροίσεων, επιθυμώντας την ανάπτυξη καλλιτεχνικών σχέσεων με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι με αφορμή το καλλιτεχνικό γεγονός οι άνθρωποι να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλον και να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ τους.

Για την εκπλήρωση του σκοπού μας αντλήσαμε υλικό από τις διάφορες τεχνικές υποκριτικής που είχαμε διδαχθεί στο πλαίσιο της δραματικής σχολής και καθώς και από σχετικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήσαμε διασκευή στην τραγωδία Οθέλλος του Σαίξπηρ σε μετάφραση Δ. Βικέλα. Βασιζόμενοι στην τεχνική και χρήση μάσκας, στήσαμε, ετοιμάσαμε και παρουσιάζουμε τη Σαιξπηρική τραγωδία σε μια μοναδική και ξεχωριστή απόδοση.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Σχολή Θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη για την παραχώρηση των αιθουσών της σχολής για τις πρόβες.
Ευχαριστουμε και τον καθηγητή μας Σ. Κακάλα - Simos Kakalas ο οποίος ενέπνευσε με τη διδασκαλία του και υποστήριξε τη συγκεκριμένη δράση μας. Σε αυτούς οφείλουμε την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος!

Read more...

O Αντώνης Γαλέος σκηνοθετεί στο Vault και κάνει οντισιόν

Το Θέατρο Vault και ο έμπειρος Βασίλης Κωνσταντουλάκης για τις ανάγκες της νέας συμπαραγωγής τους «FUCKING MEN» ένα πρωτοπαρουσιαζόμενο Αμερικανικό έργο πρόζας με τεράστια επιτυχία στις σκηνές του εξωτερικού, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Αντώνη Γαλέου, αναζητά άντρες ερμηνευτές ερμηνευτικής γκάμας από 17 μέχρι 65 ετών

και συγκεκριμένα: ηθοποιούς, χορευτές αλλά και μη επαγγελματίες με ικανότητες στον σωματικό αυτοσχεδιασμό και τον λόγο και διαθεσιμότητα σε πιο ανατρεπτικές προσεγγίσεις της θεατρικής πράξης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση και ιδιαίτερη εμφάνιση. Το έργο απαιτεί τρεις ηλικιακές γκάμες: 17-25, 30-40 και έναν ερμηνευτή 60-65 ετών.

Στην πρώτη φάση της εν λόγω ακρόασης θα κληθούν να παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμό σε ντουέτα και στη δεύτερη θα δοθεί διαλογικό κείμενο χωρίς προετοιμασία.Στην ακρόαση θα κληθούν οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν αυστηρά από τον σκηνοθέτη και τους συνεργάτες του με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα και τα υλικά που έχουν αποστείλει.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. 1.Κατάθεση βιογραφικών και υλικών

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη στο θέμα «Ακρόαση – Άντρες 2018».

 1. το βιογραφικό τους,
 2. πορτφόλιο με τουλάχιστον 4 πρόσφατες φωτογραφίες τους

και 3. τρίλεπτο βίντεο τραβηγμένο από σταθερή κάμερα με μια δράση και μια σύντομη προσωπική εξομολόγηση με θέμα: η επιθυμία. Το κείμενο θα είναι δικό τους. Τυχόν δυσχέρειες στη διατύπωση ή σαρδάμ θα εκτιμηθούν θετικά.

Παράταση μέχρι Δευτέρα 23 Απριλίου για αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων, αποκλειστικά για τους αποφοίτους της σχολής θεάτρου "δήλος" - Δήμητρα Χατούπη.

Η ενημέρωση των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση θα γίνει αποκλειστικά μέσω email. Εκεί θα διευκρινίζεται και ο χώρος, ο χρόνος και τρόπος διεξαγωγής της ακρόασης.

Παρακαλείστε να μην τηλεφωνείτε στο θέατρο Vault. Η πληροφόρηση γίνεται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

Υποψήφιοι για βραβεία θεάτρου δύο καθηγητές της σχολής μας

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι δύο καθηγητές της σχολής μας είναι υποψήφιοι για θεατρικά βραβεία.

 

periklis mosxolidakis 2018

Η Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν)
είναι υποψήφια για το «θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης
γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.

 

Ο Περικλής Μοσχολιδάκης είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου Συγγραφέα “Αλέκος Σακελάριος” για το κείμενο της παράστασης «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Read more...

Σεμινάριο της σκηνοθέτιδας Κατερίνας Ευαγγελάτου.

για επαγγελματίες ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών με θέμα:

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ

Εισαγωγή σε μία τεχνική για τον ποιητικό Λόγο στο Θέατρο

 

σε συνεργασία με τη σχολή θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη

 

Στόχος σεμιναρίου:

 

Το σεμινάριο έχει στόχο να αποτελέσει μια εισαγωγή στα βασικά κλειδιά για την οργάνωση και την χρήση του ποιητικού Λόγου στο Θέατρο. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την ”ΑΛΚΗΣΤΗ” του Ευριπίδη και τον “ΦΑΟΥΣΤ (μέρος 1ο)”  του Γκαίτε θα χτίσουμε βήμα-βήμα,

λέξη-λέξη, την προσέγγιση ενός ποιητικού κειμένου. Από τον φθόγγο στη λέξη,

στην πρόταση, στην ενότητα, στη σκέψη, στην εκφορά, στη δράση. Η λέξη και ο ήχος της ως πυρήνας ενέργειας και δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2017, το βιογραφικό τους καθώς και ένα σύντομο κείμενο (μέχρι 100 λέξεις) που να περιγράφει το λόγο για τον οποίο ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο σεμινάριο,

στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από συνέντευξη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν διαβάσει την “Άλκηστη” του Ευριπίδη και το πρώτο μέρος του “Φάουστ” του Γκαίτε.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Διάρκεια Σεμιναρίου

30 ώρες (6 συναντήσεις των 5 ωρών)

Τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 8, 9, 10 και 15,16 και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα (10:00 - 15:00)

Κόστος Σεμιναρίου

180 €

Πληροφορίες Εγγραφής

Στη γραμματεία της σχολής καθημερινές (Δε-Πα 12:30-15:30 και 17:30-20:30), Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο

Στα τηλέφωνα της σχολής 2105203562, 2167004191, 6972287889

Στο mail της σχολής This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. // Στο site της σχολής www.dilos.gr

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ / ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από γνωστή καλλιτεχνική οικογένεια.

Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιo Αθηνών και Θέατρο (Σκηνοθεσία και Υποκριτική) αρχικά στην Αθήνα, και μεταπτυχιακά στο Λονδίνο (Midlessex University) και τη Μόσχα,(Κρατική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης), αποσπώντας υποτροφίες και διακρίσεις. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα.

Βραβεία:

Τον Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με το Βραβείο Νέου Δημιουργού.Τον Σεπτέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το Έπαθλο «Ελευθερία Σαπουντζή» για τις σκηνοθεσίες της κατά την διετία 2009-2011.

Μέσα σε λίγα χρόνια, έχει σκηνοθετήσει πάνω από 15 μεγάλες παραγωγές (Πρόζα και Όπερα) σε κορυφαίους θεατρικούς Οργανισμούς της  Ελλάδας και του εξωτερικού (Γερμανία, Ρωσία).

Πρόσφατες σκηνοθεσίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

 

Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2013), Der gute Mensch von Sezuan, (Νέα Σκηνοθεσία, Stadttheater Augsburg, Γερμανία, 2014), Ρήσος -Μια Περιπατητική Παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλους (Φεστιβάλ Αθηνών 2015), Τα παραμύθια του Χόφμαν, (Κρατική Όπερα της Περμ στη Ρωσία-2015). Η παράσταση ήταν υποψήφια για 9 βραβεία ‘Χρυσή Μάσκα’ στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερου Σκηνοθέτη, Φάουστ του Γκαίτε (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 2015-2016), 1984 του Τζωρτζ Όργουελ  (Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, 2016), Άλκηστη του Ευριπίδη (Εθνικό Θέατρο-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017).

 

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου από εδώ:

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Read more...

Η Δήμητρα Χατούπη στο καστ της ταινίας Φράνκενσταϊν REC.

 

 

Στο καστ της πολυαναμενόμενης διεθνούς παραγωγής Frankenstein REC η πρωταγωνίστρια Δήμητρα Χατούπη. Θα ερμηνεύσει την Ζυστίν Μόριτς, την πιστή τροφό της οικογένειας Φρανκενστάιν. (στην φωτογραφία η Δήμητρα Χατούπη με τον σκηνοθέτη της ταινίας Κώστα Ζάπα).

 

- Πρωταγωνιστούν ο Άγγελος Βαλέρας, η Έλλη Τσιτσιπά και ο Φώτης Χριστόπουλος.

 

- Την διεθνή διανομή (world sales) ανέλαβε ο κινηματογραφικός κολοσσός Studio Hamburg Enterprises (SHE), θυγατρική της NDR Media, που έχει ήδη εξασφαλίσει την κινηματογραφική διανομή της ταινίας στις αίθουσες της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας.
Τα Studio Hamburg Enterprises διαχειρίζονται πάνω από 1500 κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς τίτλους, ενώ έχουν παράγει πάνω από 400 τίτλους. Συνεργάζονται στενά με τις εταιρείες Warner Brothers, Lionsgate, HBO, Turner, CBS, BBC, Red Bull Media House, eOne, ARD, ZDF κλπ

 

- Executive producers είναι οι Willi Kamarad, Thamara Barth και Marc Steinhauer και Kyra Morrison.
Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της Minus Pictures (Greece) με την συνεργασία των εταιριών Dreamfilms Gmbh (Germany), Asgard International (Germany), Oticons (Bulgaria) και Rappas Films (Greece).

 

-Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο συνθέτης Shigeru Umebayashi, παγκόσμια γνωστός από τις ταινίες: «Ιπτάμενα στιλέτα», «Η κατάρα του χρυσού λουλουδιού» του Ζανγκ Γιμού, «2046» και «Ερωτική επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι , «Hannibal rising» του Πίτερ Βέμπερ και «A Single Man» του Τομ Φορντ.

 

-Τα special effects και animation της ταινίας ανέλαβε ο Παναγιώτης Ράππας γνωστός από την συνεργασία του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο Λονδίνο και στο AMBLIN-Universal Studio (μετέπειτα DreamWorks) καθώς και με τις εταιρίες Disney, Paramount, Columbia, Fox, MGM, Warner Bros, DreamWorks, Universal, Filmax. Ο Παναγιώτης Ράππας είναι ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Academy of Motion Pictures Arts and Science, των γνωστών Όσκαρ.

 

-Παραγωγός ο Γρηγόρης Αθανασίου, δύο φορές επιλεγμένος ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παραγωγούς κινηματογράφου, Cannes Film Festival (European Film Promotion) και Toronto Film Festival (Toronto Producers Lab).

 

-Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Ζάπας (ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς κινηματογραφικούς δημιουργούς κατά το διεθνή τύπο), γνωστός επίσης από την συνεργασία του με την Zentropa του Λαρς φον Τρίερ.

 

-Το σενάριο της ταινίας έχει επιλεγεί στα καλύτερα του κόσμου στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (Toronto IFF – Toronto Producers Lab), της Κορέας (Puchon IFF – Network of Asian Fantastic Films), της Σαγκάης (Shanghai IFF – The Chinese SIFF project) και της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki IFF – Crossroads Co-Production).

 

-Την διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο Μιχάλης Μπούρης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαρία Καραθάνου. Music Supervisor ο Γιώργος Χριστόπουλος. Το sound design και τον ήχο ο Ηλίας Φλάμμος. Το μακιγιάζ η Αγγελική Ράπτη και η Μυρτώ Παρετζόγλου.

 

- Η ταινία θα γυριστεί στην Ελλάδα με διεθνείς guest star και συνεργάτες. Θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Ζάπα που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στα αγγλικά από την Column Books.

 

Οι ξένοι guest star, οι άλλοι Έλληνες ηθοποιοί καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες της ταινίας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Read more...

Σπουδαστική χρονιά 2017-2018: Καθηγητές και Μαθήματα

Με ένα δυναμικό επιτελείο καθηγητών ξεκινάει και φέτος η χρονιά στη Σχολή Θεάτρου "δήλος", με κύκλους σεμιναρίων και παραστάσεις των ετών.

 

Φέτος θα διδάξουν υποκριτική-αυτοσχεδιασμό οι:

Δήμητρα Χατούπη - ηθοποιός, σκηνοθέτις

Βασίλης Ανδρέου - ηθοποιός, σκηνοθέτης

Έφη Θεοδώρου - ηθοποιός, σκηνοθέτις

Σίμος Κακάλας - ηθοποιός, σκηνοθέτης

Αλεξάνδρα Κασσίνα Καζάζου - ηθοποιός, σκηνοθέτης

Γεωργία Μαυραγάνη - σκηνοθέτις

Μαρία Κεχαγιόγλου - ηθοποιός

Γιώργος Συμεωνίδης- Ηθοποιός

Σταύρος Τσακίρης-Σκηνοθέτης

 

Ακόμη διδάσκουν οι:

Γιώργος Αδαμαντιάδης - Μέθοδος Meisner

Ιόλη Ανδρεάδη-Acting Yoga

Αντώνης Γαλέος - Παραστασιολογία

Νίκος Γραμματικός - Υποκριτική Κινηματογράφου

Αντιγόνη Γύρα-Κίνηση, Χορός

Χρίστος Θεοδώρου - Μουσική, Σολφέζ

Ευαγγελία Καρακατσάνη - Μουσική, Φωνητική

Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης - Σκηνική Πάλη

Χριστίνα Μαριάνου - Κίνηση, Χορός

Περικλής Μοσχολιδάκης - Αγωγή Λόγου

Νικολέτα Ξεναρίου - Κίνηση, Χορός

Δημήτρης Παναγιωτάτος - Υποκριτική Κινηματογράφου

Λέανδρος Πολενάκης - Ιστορία Θεάτρου

Νίκος Τουλιάτος - Ρυθμολογία, Κρουστά

Αντώνης Χαλκιάς - Σκηνογραφία, Ενδυματολογία

 

Στη σχολή επίσης έχουν διδάξει οι:

Κώστας Γάκης, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Καραντζάς, Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Νίκος Μπουσδούκος, Ρούλα Πατεράκη, Ισίδωρος Σιδέρης, Θεόδωρος Εσπίριτου, Δρόσος Σκώτης, Λένα Φιλίπποβα.

 

Ως προσκεκλημένοι καθηγητές:

Κώστας Γεωργουσόπουλος, Στάθης Λιβαθηνός, Μάνια Παπαδημητρίου, Σωτήρης Χατζάκης.

 

Σε εργαστήρια:

Guillermo Heras, Matej Matejka, Αλεξάνδρα Καζάζου, Richard Neoczym, Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Enrico Stolzenburg, Alessio Castelacci.

 

Σε κινηματογραφικά σεμινάρια:

Θόδωρος Αγγελόπουλος, Βασίλης Βαφέας, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Ανδρέας Θωμόπουλος, Δημήτρης Ινδαρές, Αντώνης Κόκκινος, Γρηγόρης Καραντινάκης, Νίκος Κούνδουρος, Τώνης Λυκουρέσης, Όλγα Μαλέα, Τάσος Μπουλμέτης, Πένη Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νίκος Περάκης, Δημήτρης Σπύρου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Περικλής Χούρσογλου.

 

Η «δήλος» πρωτοπορεί με:

 • Τη δημιουργία της Ομάδας Θεάτρου Δήλος στην οποία συμμετέχουν οι απόφοιτοι της σχολής και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ήδη επιτυχημένο επαγγελματικό βήμα.
 • Σεμιναριακά μαθήματα για τους σπουδαστές της σχολής με επισκέπτες καθηγητές, σημαντικά στελέχη του θεάτρου.
 • Υποκριτική κινηματογράφου («ο ηθοποιός μπροστά στη κάμερα») και δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.
 • Διάθεση του Χώρου Θεατρικών Εκδηλώσεων και υλικοτεχνικής υποδομής για παραστάσεις τελειόφοιτων και απόφοιτων της σχολής.
 • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων για τους σπουδαστές αλλά και τους νέους επαγγελματίες του χώρου, με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Οργάνωση Γραφείου Διασύνδεσης της σχολής και επαγγελματικής προώθησης των απόφοιτων.

Υπενθυμίζεται ότι η «δήλος», κλείνοντας την περσινή (2016-17) ακαδημαϊκή χρονιά παρουσίασε στο χώρο της Εταιρείας Θεάτρου «Χώρος» στον Βοτανικό τις παραστάσεις των τελειοφοίτων: «..ύστεραν ήρθαν οι μέλισσες», κείμενο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γ. Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη, «Όνειροδραμα- Σκηνές» του Α. Στριντμπεργκ σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη«Shakespeare: 5+1 Έργα» σκηνές από έργα του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

Επίσης η παράσταση  : «..ύστεραν ήρθαν οι μέλισσες» παρουσιάστηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας

Πληροφορίες - εγγραφές: τηλ: 210-5203.562, 6972287889, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

Βράβευση της καθηγήτριας της σχολής μας Ευαγγελίας Καρακατσάνη.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

 

karakatsani

 Η καθηγήτρια της σχολή μας Ευαγγελία Καρακατσάνη βραβεύτηκε από κοινού με την ηθοποιό Λένα Παπαληγούρα με το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή».
 
 
Το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή» είναι ένας θεσμός που στοχεύει στην ανάδειξη και στήριξη ταλαντούχων και πολλά υποσχόμενων γυναικών στο ελληνικό θέατρο.
Οι δύο ηθοποιοί με τις επιλογές και το ταλέντο τους επανεφεύρουν, κάθε φορά, σε κάθε παράσταση, σε κάθε ρόλο, δημιουργικά τον εαυτό τους, ενώ παράλληλα, το ξεχωριστό τους στίγμα, παρά τις νέες προκλήσεις τις οποίες καλούνται να υπηρετήσουν, γίνεται ολοένα και πιο δυνατό.

 

Η φετινή επιτροπή, αποτελούμενη από τους Σταύρο Γασπαράτο, Μελίνα Μάσχα, Σίσσυ Παπαθανασίου, Όλγα Σελλά και Στέλλα Χαραμή συνεδρίασε στο φιλόξενο σπίτι της Σοφίας Σαπουντζή, και κατέληξε στις υποψηφιότητες για την απονομή του βραβείου «Ελευθερία Σαπουντζή 2017», εκτιμώντας τα δείγματα της δουλειάς όλων, όχι μόνο την προηγούμενη χρονιά, αλλά τη συνολική παρουσία και διαδρομή τους.

Read more...

"...ύστερα ήρθαν οι μέλισσες" στην Μακύνεια

"...ύστερα ήρθαν οι μέλισσες."

 

 

Η παράσταση των φετινών αποφοίτων της Ανωτέρας Σχολής Θεάτρου "Δήλος" - Δ. Χατούπη, ταξίδεψε στο Αρχαίο θέατρο της Μακύνειας στη Ναυπακτία.

 

 

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 18.00, με ελεύθερη είσοδο.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
 1. Lorem ipsum dolor
 2. Sample tab 1
 3. Sample tab 2

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur blandit tempus porttitor. Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur blandit tempus porttitor. Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur blandit tempus porttitor. Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

next
prev