Νέα Παραστάσεων

Πληροφορίες:

  • ΗΜ/ΝΙΑ: - -
  • Διεύθυνση:BlackBox "δήλος", Σχολή Θεάτρου "δήλος", Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο

 

 

 

 

« Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα »

του Λουίτζι Πιραντέλλο

12 - 14 Ιουλίου 2016, ώρα 9:00 μμ.

Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα»,το διασημότερο έργο του Ιταλού συγγραφέαΛουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζει το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος» (Ελευσινίων 11, πλησίον στάσης μετρό Μεταξουργείο).  Το έργο ανεβαίνει σε διδασκαλία-σκηνοθεσία Λένας Φιλίπποβα και παρουσιάζεται με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό, από Τρίτη 12/7 έως Πέμπτη 14/7/2016, ώρα 9:00μμ.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το έργο:

 

Στο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» οι θεατές παρακολουθούν τις πρόβες ενός θιάσου, όταν ξαφνικά εισβάλλουν στο θέατρο κάποιοι άνθρωποι που ζητούν από τον σκηνοθέτη να αναλάβει να γράψει την ιστορία τους και να την ανεβάσει. Οι χαρακτήρες ζητούν επίμονα να τους δοθεί ζωή, να τους επιτραπεί να αφηγηθούν την ιστορία τους. Για το σκοπό αυτό, καθένας τους παρουσιάζει την ιστορία, όπως όμως την βλέπει από τη δική του οπτική γωνία…

 

Ο Πιραντέλλο γράφει: «Νομίζω πως η ζωή είναι μία πολύ θλιβερή φάρσα. Γιατί έχουμε μέσα μας -χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πως, γιατί κι από που- την ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας, δημιουργώντας μία πραγματικότητα (μία για τον καθέναν και ποτέ την ίδια για όλους) που κάθε τόσο αποδεικνύεται ότι είναι μάταιη και φανταστική. Όταν ένας άνθρωπος ζει, ζει και δεν φαίνεται. Λοιπόν, κάντε έτσι ώστε να φαίνεται, δείξτε τον την ώρα που ζει υπό το κράτος των παθών του. Βάλτε μπροστά του έναν καθρέφτη. Τότε ή μένει κατάπληκτος από την όψη του ή στριφογυρίζει τα μάτια του για να μην δει τον εαυτό του, ή έξω φρενών φτύνει την εικόνα του, ή οργισμένος δίνει μία γροθιά για να την καταστρέψει. Κι αν έκλαιγε, δεν μπορεί πια να κλάψει. Κι αν γελούσε, δεν μπορεί πια να γελάσει άλλο. Μια φορά, κάτι δυσάρεστο θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτό το δυσάρεστο είναι το Θέατρό μου.»

 

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία, διδασκαλία: Λένα Φιλίπποβα

Επιμέλεια τραγουδιών: Χρίστος Θεοδώρου

Μουσική επιμέλεια, φώτα: Λένα Φιλίπποβα

Επιμέλεια κοστουμιών: Μάριος Ράμμος

Την κίνηση στη σκηνή με το τραγούδι επιμελήθηκε η Χριστίνα Μαριάννου

 

Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής(με αλφαβητική σειρά):

Μιχάλης Αβρατόγλου, Κώστας Αλέξης, Ευαγγελία Δημητρίου, Αλέξης Διαμαντής, Νένα Δρογγίτη, Δήμητρα Καλεσιάκη, Χοβίκ Καραμπετιάν, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Λίνα Λαμπροπούλου, Αρμάν Μενετιάν, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Ελένη Παππά, Κωνσταντίνος Παράσης, Παύλος Παυλίδης, Μαρίνα Πηγασίου, Αναστασία Ρουστάνη, Σιλένα Τριβιζά, Ελένη Τσιριγώτη, Ανθή Φουντά.

 

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

 

Κρατήσεις Θέσεων (απαραίτητα) στα τηλ: 210-5203.562, 216-700.4191, 6972-287.889

 

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 10:00-21:00

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Χώρος θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος»

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, Πλησίον στάσης μετρό Μεταξουργείο

 

 

13557905_1554494221523551_5918355504580354020_n.jpg

 

 

Θα ακολουθήσουν τα έργα «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, «Δωδέκατη Νύχτα», «’Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», για τα οποία θα γίνει σύντομα αναλυτική ενημέρωση.