Κινηματογράφος

generic cinemaΗ σχολή θεάτρου "δήλος" έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Κινηματογράφο. Έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην κινηματογραφική εκπαίδευση του ηθοποιού στην Ελλάδα. Εκτός λοιπόν από την θεατρική πρακτική και θεωρητική παιδεία προσφέρει και κινηματογραφική εκπαίδευση στους σπουδαστές της.

 

Στόχος της Σχολής είναι να δώσει την ευκαιρία στους μελλοντικούς ηθοποιούς να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο δουλειάς σημαντικών ελλήνων σκηνοθετών και να διαμορφώσει ηθοποιούς γνώστες του κινηματογραφικού κώδικα υποκριτικής. Από την ίδρυσή της, το 2003, καθιέρωσε σεμινάρια με τίτλο "ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα", με τη σύμπραξη σημαντικών δημιουργών του Ελληνικού Κινηματογράφου. Στη διάρκεια των σεμιναρίων γίνονται επαγγελματικά γυρίσματα σκηνών με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές-ηθοποιούς. Επιπλέον από το 2006, η Σχολή εγκαινίασε μια νέα συνεργασία με το New York College, όπου οι σπουδαστές της σχολής έχουν την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες μικρού μήκους και να εκπαιδευτούν στην κινηματογραφική υποκριτική.

 

Στη σχολή έχουν κάνει διαλέξεις και έχουν διδάξει σεμινάρια οι σκηνοθέτες: Δήμος Αβδελιώδης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Βασίλης Βαφέας, Νίκος Γραμματικός, Ανδρέας Θωμόπουλος, Δημήτρης Ινδαρές, Αντώνης Κόκκινος, Νίκος Κούνδουρος, Τάσος Μπουλμέτης, Τόνης Λυκουρέσης, Όλγα Μαλέα, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Πένυ Παναγιωτοπούλου, Φωτεινή Σισκοπούλου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Περικλής Χούρσογλου.