Νέα Σχολής

 

 

Στο καστ της πολυαναμενόμενης διεθνούς παραγωγής Frankenstein REC η πρωταγωνίστρια Δήμητρα Χατούπη. Θα ερμηνεύσει την Ζυστίν Μόριτς, την πιστή τροφό της οικογένειας Φρανκενστάιν. (στην φωτογραφία η Δήμητρα Χατούπη με τον σκηνοθέτη της ταινίας Κώστα Ζάπα).

 

- Πρωταγωνιστούν ο Άγγελος Βαλέρας, η Έλλη Τσιτσιπά και ο Φώτης Χριστόπουλος.

 

- Την διεθνή διανομή (world sales) ανέλαβε ο κινηματογραφικός κολοσσός Studio Hamburg Enterprises (SHE), θυγατρική της NDR Media, που έχει ήδη εξασφαλίσει την κινηματογραφική διανομή της ταινίας στις αίθουσες της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας.
Τα Studio Hamburg Enterprises διαχειρίζονται πάνω από 1500 κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς τίτλους, ενώ έχουν παράγει πάνω από 400 τίτλους. Συνεργάζονται στενά με τις εταιρείες Warner Brothers, Lionsgate, HBO, Turner, CBS, BBC, Red Bull Media House, eOne, ARD, ZDF κλπ

 

- Executive producers είναι οι Willi Kamarad, Thamara Barth και Marc Steinhauer και Kyra Morrison.
Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της Minus Pictures (Greece) με την συνεργασία των εταιριών Dreamfilms Gmbh (Germany), Asgard International (Germany), Oticons (Bulgaria) και Rappas Films (Greece).

 

-Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο συνθέτης Shigeru Umebayashi, παγκόσμια γνωστός από τις ταινίες: «Ιπτάμενα στιλέτα», «Η κατάρα του χρυσού λουλουδιού» του Ζανγκ Γιμού, «2046» και «Ερωτική επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι , «Hannibal rising» του Πίτερ Βέμπερ και «A Single Man» του Τομ Φορντ.

 

-Τα special effects και animation της ταινίας ανέλαβε ο Παναγιώτης Ράππας γνωστός από την συνεργασία του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο Λονδίνο και στο AMBLIN-Universal Studio (μετέπειτα DreamWorks) καθώς και με τις εταιρίες Disney, Paramount, Columbia, Fox, MGM, Warner Bros, DreamWorks, Universal, Filmax. Ο Παναγιώτης Ράππας είναι ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Academy of Motion Pictures Arts and Science, των γνωστών Όσκαρ.

 

-Παραγωγός ο Γρηγόρης Αθανασίου, δύο φορές επιλεγμένος ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παραγωγούς κινηματογράφου, Cannes Film Festival (European Film Promotion) και Toronto Film Festival (Toronto Producers Lab).

 

-Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Ζάπας (ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς κινηματογραφικούς δημιουργούς κατά το διεθνή τύπο), γνωστός επίσης από την συνεργασία του με την Zentropa του Λαρς φον Τρίερ.

 

-Το σενάριο της ταινίας έχει επιλεγεί στα καλύτερα του κόσμου στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (Toronto IFF – Toronto Producers Lab), της Κορέας (Puchon IFF – Network of Asian Fantastic Films), της Σαγκάης (Shanghai IFF – The Chinese SIFF project) και της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki IFF – Crossroads Co-Production).

 

-Την διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο Μιχάλης Μπούρης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαρία Καραθάνου. Music Supervisor ο Γιώργος Χριστόπουλος. Το sound design και τον ήχο ο Ηλίας Φλάμμος. Το μακιγιάζ η Αγγελική Ράπτη και η Μυρτώ Παρετζόγλου.

 

- Η ταινία θα γυριστεί στην Ελλάδα με διεθνείς guest star και συνεργάτες. Θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Ζάπα που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στα αγγλικά από την Column Books.

 

Οι ξένοι guest star, οι άλλοι Έλληνες ηθοποιοί καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες της ταινίας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.