Νέα Σχολής

H "Αγγέλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τους σπουδαστές του Β’ έτους

 

DSC 1095

 

Με ένα από τα πιο εμβληματικά θεατρικά κείμενα της μεταπολεμικής ελληνικής λογοτεχνίας καταπιάστηκαν οι σπουδαστές του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής "δήλος -Δήμητρα Χατούπη" . 

Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Γεωργίας Μαυραγάνη παρουσίασαν σε μορφή αναλογίου την ‘Αγγέλα’ του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είχαν έτσι την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη τους σπουδή πάνω στο ρεαλισμό με όχημα ένα σπουδαίο θεατρικό κείμενο που αν κανείς το απαλλάξει από την ηθογραφία του θα δει πως είναι φτιαγμένο από πραγματικούς και γι’ αυτό τόσο συγκινητικούς χαρακτήρες. Ανυπεράσπιστοι άνθρωποι μέσα στη σκληρή ζωή, ονειρεύονται την ευτυχία αλλά και μαίνονται την όποια ευτυχία του διπλανού. Άνθρωποι σπαρταριστοί γεμάτοι όνειρα αλλά και διαψεύσεις. Είναι για μας αυτό το έργο μια εξαιρετική ευκαιρία σπουδής πάνω στην ουσία του θεάτρου που είναι η αναπαράσταση των παθημάτων του ανθρώπου. Ο λόγος του ελληνικός και γάργαρός είναι ότι καλύτερο για μια πρώτη σπουδή πάνω στην αλήθεια. 

Κατά τη διάρκεια των προβών οι σπουδαστές εκτός από τη μελέτη των ρόλων συνέλεξαν ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία για την εποχή ενώ παράλληλα χρησιμοποιώντας τεχνικές του θεάτρου - ντοκουμέντο ( συνεντεύξεις-μαρτυρίες) εμπλούτισαν το κείμενο με στοιχεία της τότε και της τώρα πραγματικότητας αναδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη επικαιρότητά του.  

 

Σκηνοθετική/Μουσική επιμέλεια: Μαυραγάνη Γεωργία 

Συμμετέχουν οι σπουδαστές: Αγαπίου Νέδη, Αποσκίτης Ιωάννης, Ασπρομάλλη Ευδοκία, Γεωργοσοπούλου Ναταλία, Κοντογιώργης Φίλιππος, Κούρου Λυδία, Λιαρόπουλος Παναγιώτης, Λιονάκης Νεκτάριος, Λούβαρη Άννα Λούνα, Λυσανδρόπουλος Αθανάσιος, Μητσιόπουλος Χαρίλαος, Μπίμης Αναστάσιος, Νάστος Δημήτριος, Νικολάου Αλεξάνδρα, Νικολάου Σταυρούλα, Ομορέγκιε-Νεάνθη Δανάη, Πάντου Τριανταφυλλιά, Παπούλια Μαρίνα, Ροδοπούλου Χρυσάνθη, Σαχινιάν Ναρότ, Σιώζος Κωνσταντίνος Ανδρέας, Τζίτζης Συμεών, Τσιμπούκη Ζωή, Χατζή Θένια.

 

DSC 1171

 

DSC 1252

 

DSC 1066

 

DSC 1164

 

DSC 1256