Σεμινάρια

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ «ΔΗΛΟΣ»

 

Θεατρικό Αντίσκηνο-στη Θάσο.

 

rsz_prinos_camp_c.jpg

 

Ο Δήμος Θάσου και η σχολή θεάτρου «Δήλος» διοργανώνουν το «3ο Θεατρικό Αντί-σκηνο», 16-21 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κάμπινγκ του Πρίνου, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο πράσινα σημεία του νησιού, ακριβώς μπροστά σε μία όμορφη παραλία!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: σπουδαστές - φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (χορού, δραματικών σχολών / πανεπιστημιακών τμημάτων, εικαστικών - μουσικών σχολών), καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, σκηνοθέτες, μουσικούς κ.ά.), ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: Ένα για επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους και σπουδαστές δραματικών σχολών και ένα για τις θεατρικές ομάδες του νησιού και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

 

Ποιοι διδάσκουν. Στο «3ο Θεατρικό Αντίσκηνο Θάσου» θα καταθέσουν γνώσεις κι εμπειρίες:

-Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Δήμητρα Χατούπη, διευθύντρια της σχολής, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα». 

-Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, με θέμα «Γράψε - παίξε το έργο σου», ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου. Εφέτος το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Θέατρο ντοκουμέντο».

-Ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας,με θέμα «Ενσάρκωση-Απόσταση. Δύο κλειδιά της υποκριτικής στην σύγχρονη σκηνή».

- Ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, με θέμα «Λογοτεχνία και Θέατρο-Εκλεκτικές συγγένειες»

-Η σκηνοθέτηςΑλεξάνδρα Καζάζου, συνεργάτης του περίφημου Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, με θέμα «Η ένταξη της ατομικότητας στην ενέργεια του συνόλου».

-Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης,

(Λόγω Τιμής. Η ζωή που δεν έζησα, Φεύγα, κ.α) με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή και μπροστά στην κάμερα».

-Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Αδαμαντιάδης, με θέμα « Η μέθοδος Meisner στα έργα του Σαίξπηρ»

-Η σκηνοθέτης και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του Δήμου Θάσου Δέσποινα Πανταζή, με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό».

 

Δράσεις παράλληλες. Καθημερινά μετά την δύση του ηλίου,υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Ζούλη θα πραγματοποιούνται ειδικές ασκήσεις Yoga.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθείέναειδικό πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, με τίτλο «Αυτοσχεδιασμός και Θεατρική Έκφραση», για παιδιά 6 -13 χρόνων.

 

 Ο χώρος.Στο δασύλλιο του Πρίνου, 800 μέτρα νοτιοδυτικά του λιμανιού, μέσα στα πεύκα και πάνω στην παραλία σε μια επίπεδη και κατάφυτη έκταση 70 στρεμμάτων, βρίσκεται το Κάμπινγκ του Πρίνου, η μεγαλύτερη και πιο πράσινη κατασκηνωτική μονάδα της Θάσου.(Για περισσότερες πληροφορίες για το κάμπινγκ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thassos-view.com/el/diamoni/camping/prinos-camping

 

Εγγραφές – πληροφορίες – ενημέρωση για το κόστος παρακολούθησης: Δραματική σχολή «δήλος», Ελευσινίων 11, Αθήνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-5203562, 6972287889 και στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Παρέχεται δωρεάν διαμονή σε σκηνές και ένα πλήρες γεύμα.

 

rsz_prinos_camp_b.jpgrsz_prinos_camp_d.jpg

Last modified onMonday, 28 May 2018 09:19