fbpx
skip to Main Content
Ανάπτυξη νέων εργαλείων για ηθοποιούς μέσα από τα Μαθήματα Επιλογής της Σχολής «δήλος»
23 Νοεμβρίου 2019 – 26 Ιανουαρίου 2020

Μέσα από μια φιλοσοφία διαρκούς ανάπτυξης εργαλείων για τον ηθοποιό η σχολή θεάτρου «δήλος» κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τέλη Ιανουαρίου 2020, προσφέρει Μαθήματα Επιλογής στα πεδία της υποκριτικής, της μουσικής και της κίνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν 1 ή και περισσότερα μαθήματα, φτιάχνοντας έτσι το δικό τους πρόγραμμα σπουδών, με βάση το εργαλείο που θέλουν να ερευνήσουν και τις ώρες που έχουν διαθέσιμες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρώτο μάθημα στη διάρκεια του Open Weekend (9-10 Νοεμβρίου) και στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα μαθήματα έως 20 Νοεμβρίου.

► Μαθήματα Σαββάτου από 23/11/2019 έως 25/01/2020 (εκτός 16/11 και 28/12)

► Μαθήματα Κυριακής από 24/11/2019 έως 26/01/2020 (εκτός 17/11 και 29/11)

1

Συνδυαστικό μάθημα Φωνητικής και Τεχνικής Alexander

Γεωργία Παΐζη | Χρίστος Θεοδώρου

Η τεχνική Alexander έχει μακρά παράδοση στη φωνητική εκπαίδευση του ηθοποιού. Το μάθημα περιλαμβάνει ομαδικό ζέσταμα για το σώμα και τη φωνή, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκούνται ατομικά και ομαδικά στο τραγούδι με την καθοδήγηση του Χρ. Θεοδώρου στο πιάνο και την υποστήριξη εργαλείων από την τεχνική Alexander με την Γεωργία Παΐζη.

Σάββατο 12:00 – 15:00 | Διάρκεια: 27 ώρες | Κόστος €120

2

Το θέατρο της Επινόησης (Devised Theater)

Βαλάντης Φράγκος

Μέσα από τεχνικές αυτοσχεδιασμού και με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο, το σύνολο των ηθοποιών (ensemble), αναπτύσσει τον δικό του κώδικα εκφραστικής δημιουργίας. Σταδιακά συνθέτει τη θεματική και το ακριβές περιεχόμενο του κειμένου, ως αποτέλεσμα μιας προσωπικής βιωματικής διαδικασίας. Ο ηθοποιός μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναπτύσσει τα εκφραστικά του μέσα, δουλεύει συνεργατικά και γίνεται δημιουργός. Μαθαίνει να ολοκληρώνεται σκηνικά μέσα από το σύνολο και να βρίσκει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα.

Σάββατο 18:00 – 20:00 | Διάρκεια: 18 ώρες | Κόστος €100

3

Σκηνικός λόγος

Παρθενόπη Μπουζούρη

Ένα μάθημα για την φωνή και την αναπνοή ως σκηνικές λειτουργίες. Στο μάθημα του σκηνικού λόγου δουλεύουμε μέσα από ασκήσεις που ανήκουν σε δυο συστήματα συμπληρωματικά (Ρωσική παράδοση και Μίρκα Γεμεντζάκη) την φωνή και την αναπνοή. Μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια συνειδητοποιούμε το μηχανισμό παραγωγής ήχου και πώς ο ήχος γίνεται λόγος. Στόχος μας είναι η απελευθέρωση του φωνητικού οργάνου, η ανακάλυψη τόσο του κέντρου της φωνής όσο και των ορίων της, και η ασφαλής χρήση τους. Αφορμή πάντα ένα κείμενο θεατρικό, λογοτεχνικό, ποιητικό ή και ρητορικό και η χορική του αντιμετώπιση που δίνει την ευκαιρία στον κάθε ασκούμενο να είναι ταυτόχρονα μέτοχος αλλά και συνειδητός ακροατής της φωνής των άλλων. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν συνειδητά την φωνή τους και σε όσους θέλουν να ασκηθούν στον Λόγο. Θα χρειαστούν χαλαρά ρούχα κι ένα ματ για τις ασκήσεις στο πάτωμα.

Σάββατο 15:00 – 18:00 | Διάρκεια: 27 ώρες | Κόστος €120

4

Εργαστήρι θεατρικού Κλόουν: Syndrome of a Clown)

Inigo Garcia | Χριστίνα Πετρολέκα

Ο κλόουν είναι ταξιδιώτης συναισθημάτων, δρα σαν παιδί, ζει στο εδώ και τώρα, κινείται με βάση την παρόρμηση και μοιράζεται με όλους τα συναισθήματα που δημιουργούνται κάθε στιγμή. Ο κλόουν είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας γιατί βρίσκει την ευχαρίστηση στην ύπαρξη του –όπως αυτή είναι. Επιτυγχάνει όταν αποτυγχάνει…
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον κλόουν τους και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για αυτόν. Με εργαλεία τον αυθορμητισμό του παιδιού και μέσα από ατομική και ομαδική δουλειά, θα δώσουμε έμφαση στη σχέση που έχουμε με το σώμα μας πάνω στη σκηνή, με τους παρτενέρ μας και με το κοινό. Η τέχνη του κλόουν μας βοηθάει να καταλάβουμε αλήθειες του εαυτού μας.

Κυριακή 12:00 – 14:00 | Διάρκεια: 18 ώρες | Κόστος €100

5

Παραδοσιακοί χοροί

Παναγιώτης Λιαρόπουλος

Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι η εξερεύνηση της δικής μας κουλτούρας στο χορό καθώς και η σύνδεσή της με την υποκριτική. Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν ένα επιπλέον σημαντικό εργαλείο για τον ηθοποιό. Μέσω των κυκλωτικών και μη χορών ο ηθοποιός εξασκείται στο να διαχειρίζεται το σώμα ως όλον αλλά και τμηματικά, την αναπνοή, τη συγκέντρωση μέσω του συνδυασμού των βημάτων και των κινήσεων των χεριών ακολουθώντας ένα ρυθμό. Εκπαιδεύεται να αντιλαμβάνεται και να επικοινωνεί με τα σώματα των υπολοίπων συγχορευτών στον κύκλο. Ένα σεμινάριο για να γνωρίσει και να ισχυροποιήσει ο ηθοποιός τα σωματικά του κέντρα και να του προσφέρει την γνώση και την δύναμη που του δίνει αυτά.

Κυριακή 14:00 – 16:00 | Διάρκεια: 18 ώρες | Κόστος €100

6

Η τέχνη του Joggler

Μιχάλης Δήμου

Μαθήματα Ζογκλερικών! Ζογκλερικά ως χόμπι,τέχνη, άθλημα, ακόνισμα νευρομυϊκού συντονισμού, κινησιολογία, performance… Μα πάνω απ’όλα παιχνίδι. Σε ποιους θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο; Σε όσους ασχολούνται με παραστατικές τέχνες και θα ήθελαν να τις εμπλουτίσουν με νεα στοιχεία. Σε όσους ψάχνουν νέα εναλλακτικά χόμπι και δραστηριότητες, σε όσους θέλουν να οξύνουν το συντονισμό, τον ρυθμό, τα αντανακλαστικά και την περιφερειακή τους όραση. Σε όσους ασχολούνται με την ψυχαγωγία, επαγγελματικά ή μη, και θα ήθελαν να βελτιώσουν τις ικανότητεέ τους. Σε όσους δεν θέλουν να σταματήσουν να μαθαίνουν. Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα, από τον πιο αρχάριο και άρυθμο μέχρι έμπειρους ζογκλέρ που θα ήθελαν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Κυριακή 16:00 – 18:00 | Διάρκεια: 18 ώρες | Κόστος €100

7

Τεχνικές Αφήγησης: Μύθοι και Θρύλοι

Νάνσυ Μπούκλη

Τι είναι μύθος; Τι είναι θρύλος; Τι καθιστά μια ιστορία μυθική ή θρυλική; Σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων, θα εξερευνήσουμε, θα αφηγηθούμε και θα καταγράψουμε, υπαρκτούς μύθους και θρύλους της Ελλάδας. Ό, τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα, από τον Ηρακλή και τον Αίσωπο, μέχρι τον Διγενή Ακρίτα και το κρυφό σχολειό. Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί μια «ορχήστρα» που αυτοσχεδιάζει οργανωμένα, με εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Ο καθένας με τα εργαλεία του και το «μουσικό του όργανο», συμβάλλει στο να ειπωθεί εν τέλει μία ενιαία ιστορία. Να δούμε πως η ομάδα φέρει την μονάδα και πως η κάθε προσωπικότητα αναδεικνύεται μέσα από το σύνολο των ανθρώπων. Πάντα με κινητήριο δύναμη, το κείμενο.

Κυριακή 18:00 – 20:00 | Διάρκεια: 18 ώρες | Κόστος €100

Δήλωσε συμμετοχή και εξασφάλισε τη θέση σου στα Μαθήματα Επιλογής.

Εγγραφές έως 20 Νοεμβρίου στη Γραμματεία της Σχολής.

Ενδιαφέρεσαι για περισσότερα από ένα μαθήματα;

Αν επιλέξεις περισσότερα από ένα, θα σε ενημερώσουμε με email για την έκπτωση που δικαιούσαι.

Φόρμα εγγραφής στα Μαθήματα Επιλογής

1. Συνδυαστικό μάθημα Φωνητικής και Τεχνικής Alexander €1202. Το θέατρο της επινόησης (Devised Theater) €1003. Σκηνικός Λόγος €1204.Εργαστήρι θεατρικού Κλόουν: Syndrome of a Clown €1005. Παραδοσιακοί χοροί €1006. Η τέχνη του Joggler €1007. Μύθοι και Θρύλοι €100

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
×Close search
Search