fbpx
skip to Main Content
Αλεξάνδρα Κασσίνα Καζάζου

Η Αλεξάνδρα Καζάζου Ελληνοπολωνέζα και τρίγλωσση (Ελληνική, Πολωνική και Αγγλική), γεννημένη στο Βρότσλαβ είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2006), το 2009 επιστρέφει στη γεννέτηρα της και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MA in acting υπό την αιγίδα του Manchester Metropolitan University (2011).

Εργάστηκε ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στις παραγωγές «Μοργκεντάου» του Γιώργου Χατζόπουλου σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου το 2007 και στο «Στην Εξοχή» του Μάρτιν Γκρίμπ σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή τα έτοι 2008 και 2009

Παράλληλα, με φίλους και συνεργάτες, ιδρύει στην Αθήνα, τη θεατρική ομάδα Asypka. Με παραγωγές το «Νυχτερίδες» της Λένας Κιτσοπούλου 2007-2008 στο Bios και το «Είμαι Αίμα» του Γιάν Φάμπρ το 2009 στο Θεατρο Χώρα.

Απο το 2010 ως ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι μέλος του Studio Matejka όπου και ανοίξε τις πόρτες του την ίδια χρονιά υπό την αιγίδα του Grotowski Institute, ως θεατρικό εργαστήριο που εξερευνά τις σύγχρονες τεχνικές σωματικής έκφρασης και performance. Μέσα από την πρακτική έρευνα, οι performers μαθαίνουν να αναπτύσσουν τη δύναμή τους, την ευκινησία τους και την επιδεξιότητά τους να επικοινωνούν με το σώμα τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιδεών, εικόνων και λέξεων.

Είναι επίσης μέλος της ομάδας Jubilo, της Odra Ensemble στο Song of the Goat Theater, της Moon Fool στο Λονδίνο, του Top Square Theater στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ίδρυτικό μέλος της ομάδας Teart Andra στην Κωνσταντινούπολη και διδάσκει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ.

Κύριο ερευνητικό της πεδίο, είναι η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής. Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της − για ερευνητικούς λόγους − στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Συμμετείχε ως ηθοποιός στο έργο «Χαρμολύπη», παραγώγη του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι το 2013-2016, το οποίο περιόδευσε σε Αμερική, Τουρκία, Ρωσία, Ελλάδα, Πολωνία, Βέλγιο, Κύπρο, Εδιμβούργο στα πλαίσια του Frindge Festival αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Ερμηνεύσε την Κασσάνδρα στο «Kassander»/”Ο ευαγγελισμος της Κασσανδρας” του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία της Ιους Βουλγαρακη (2015). Αυτην την περίοδο παίζει στο επίσης εργο του Δ. Δημητριάδη «Insenso» σε σκηνοθεσια Πετρου Σεβαστικογλου με πρεμιέρα στο Wroclaw της Πολωνίας, για τα εγκαίνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2016.

Συμμετοχές ως σκηνοθέτης:

 • «ΤΡΩΑΣ» του Δ.Δημητριάδη παραγωγή του Teatr Andra και του Kadıkoy Theatron, Κωνσταντινούπολη 2016
 • «Αναπάντεχο» του Fabrice Melqiuot 2014-15
 • «Borders» βασισμένο σε Αρμενικά Ημερολόγια, Theater under the tree, Κωνσταντινούπολη 2014
 • «Linatendu» του Φαμπρις Μελκιό, παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι 2014

Συμμετοχές ως εκπαιδευτικός θεάτρου

 • «δήλος», Δραματική Σχολή 2013-2016 (Σεμιαριακοι κύκλοι του Οκτώβρη κάθε έτος)
 • Brzezinka ,Forest Base of Grotowski Institute 2012-2016
 • Teatro Medresesi, Izmir, 2015, 2016
 • Gonzaga Univercity, Wasington State, Spokane 2015
 • St Lawrence Universcity, Canton, New York 2014

* Παράλληλα παραδίδει σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου πάνω στο Σωματικό Θέατρο και τις τεχνικές του Studio Matejka

Συμμετοχές κινηματογραφικές παραγωγές

 • «Laura or Scenes of a common World» ρόλος Laura, παραγωγή του Top Square Theater, επίσημη προβολή στο Aviff Cannes festival, 2015
 • «Ψυχή Βαθειά» του Παντελή Βούλγαρη, ρόλος Αντάρτισσα Κούλα 2009
Back To Top
×Close search
Search