skip to Main Content
Οι σπουδαστές της Σχολής «δήλος» ταξιδεύουν στην Πάτρα για τη διημερίδα «Η Γκόλφω με τα μάτια σύγχρονων νέων δημιουργών»

H Δραματική Σχολή «δήλος» αποδεχόμενη με χαρά την πρόσκληση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχή της στις επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών από τις 16 Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου 2024 με αφορμή τα 170 χρόνια από τη γέννηση του Σπυρίδωνος Περεσιάδη και τα 130 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του έργου του «Η Γκόλφω». Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν γίνονται υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.

Αναλυτικότερα, στις 24/10/2024, θα παρουσιαστεί η πρώτη ανάγνωση του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη «Πανελλήνιον» επί σκηνής από το Β έτος της σχολής υπό τη διδασκαλία-σκηνοθεσία του καθηγητή Σίμου Κακάλα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών (Αίθουσα Μπάρρυ) στις 21.00. Ένα έργο που συνομιλεί διακειμενικά και δραματουργικά με την «Γκόλφω» του Περεσιάδη. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει  συζήτηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη.

Επίσης, στις 25/10/2024, θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό/καλλιτεχνικό πείραμα «Γκόλφω in Progress». Κατα τη διάρκειά του, σπουδαστές και σπουδάστριες από τις Δραματικές Σχολές: «Αρχή», «Εθνικό θέατρο», «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας» και «Ωδείο Αθηνών» συναντώνται με αφορμή το έργο του Περεσιάδη. Η κάθε σχολή συμμετέχει με μία πράξη από το έργο, ερμηνεύοντας με τον δικό της τρόπο και αφήνοντας να διακριθεί η δική της σκηνική γλώσσα. Την «σκηνική» αυτή συνάντηση επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά –ο καθένας και η κάθε μια για την εκάστοτε Σχολή- οι καθηγητές, Δημήτρης Ήμελλος, Σίμος Κακάλας, Γιάννης Λεοντάρης, Μαρία Σαββίδου, ενώ το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, η καθηγήτρια Μαρία Φραγκή.

 

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search