skip to Main Content
«Παλάμων και Αρκίτης: Δυο ευγενείς εξάδελφοι» – Σαίξπηρ Ουίλιαμ

Η ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης «δήλος» – Δήμητρα Χατούπη (τηλ: 210-5203.562, Ελευσινίων 11, μετρό Μεταξουργείο), παρουσιάζει σε μορφή αναλογίου το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Παλάμων και Αρκίτης: Δυο ευγενείς Εξάδελφοι» σε διδασκαλία και σκηνοθετική προσαρμογή της Έφης Θεοδώρου και μετάφραση του Αντώνη Γαλέου.

Το έργο «Παλάμων και Αρκίτης: Δυο ευγενείς εξάδελφοι» αποτελεί το τελευταίο έργο που γράφτηκε από τον William Shakespeare σε συνεργασία με τον John Fletcher (1614). Η πλοκή του βασίζεται μεν στην ιστορία του Ιππότη του Τσώσερ αλλά χαρακτηρίζεται από πολλαπλά δάνεια από την αρχαία ελληνική γραμματεία. Ουσιαστικά αποτελεί μια συρραφή από γνώριμα θέματα από άλλα έργα του Σαίξπηρ (όπως οι σκηνές της τρέλας της Οφηλίας) μέσα από το ηθικό πρίσμα των τελευταίων ρομάντζων και κυρίως της Τρικυμίας. Το έργο την τελευταία εικοσαετία συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις εκδόσεις απάντων του Σαίξπηρ και επανέρχεται σταθερά στο ρεπερτόριο των αγγλικών σεξπηρικών θιάσων. Είναι εξαιρετικά δημοφιλές καθώς συνδυάζει το λαϊκό θέαμα που φτάνει στα όρια του παγανισμού, με το υψηλό δράμα και την χυδαία κωμωδία. (Αντώνης Γαλέος, μεταφραστής)

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Διδασκαλία/Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου

Ερμηνεύουν: οι σπουδαστές του Δεύτερου Έτους: Ζάχου Γεωργία, Κορομπίλης Γιώργος, Παρταλίδης Γιώργης, Σαμουρίδης Νίκος, Σιγάλας Νικόλαος, Σκυλογιάννη Κατερίνα, Σουλελέ Ιωάννα, Στεργίου Έλλη, Τριανραφυλλάκη Σοφία, Χατζηπιέρα Χριστιάννα, Χόρτης Γιάννης, Χριστοπούλου Άλκιστις

 

 

Διάρκεια: 45 λεπτά

Ημερομηνία: Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ώρα Έναρξης: 21:30

Τοποθεσία: Από μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6946810910 & 6985779283

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search