skip to Main Content
Σεμινάρια Ειλισσός στη “δήλο” 2013

Με σεμινάρια Σωματικού Θεάτρου & Butoh

ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 στη Σχολή Θεάτρου «δήλος»

 

Για πρώτη χρονιά, η Σχολή Θεάτρου «δήλος» – Δήμητρα Χατούπη διοργάνωσε σεμινάρια εξαιρετικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της έναρξης της σπουδαστικής χρονιάς. Τα εργαστήρια γίνονται σε συνεργασία με την εταιρία για τον πολιτισμό «Ειλισσός» για όλα τα έτη της σχολής.

Το Γ’ έτος θα παρακολούθησε:

  • Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με την Αλεξάνδρα Καζάζου.

Το Β’ έτος παρακολούθησε:

  • Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με την Αλεξάνδρα Καζάζου.

Το Α’ έτος παρακολούθησε:

  • Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με την Αλεξάνδρα Καζάζου.

 

Αλεξάνδρα Καζάζου

Ελληνοπολωνέζα, μέλος του StudioMatejka στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι ,της ΟμαδαςJubilo και του OdraEnsemble στο Song of the Goat Theater, διδάσκει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ. Κύριο ερευνητικό της πεδίο, η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής. Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της -για ερευνητικούς λόγους- στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα. Από το 2010 ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι. Το έργο «Χαρμολύπη», παραγωγή του Ινστιτούτου το 2013, περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. To 2014-15σκηνοθετεί το «Αναπάντεχο» του Fabrice Melqiuot και ερμηνεύει την Κασσάνδρα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, «Ο ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη. Αυτή την περίοδο παίζει στο εργο του Δ.Δημητριάδη «Insenso» σε σκηνοθεσια Πετρου Σεβαστικογλου, με πρεμιέρα στο Wroclaw της Πολωνίας για τα εγκαίνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2016.

Karol Jarek

Ο Κarol Jarek, φωτογράφος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και στενός συνεργάτης του Ινστιτούτου Grotowski, θα δημιούργησε φωτογραφικό ντοκουμέντο της διαδικασίας του σεμιναρίου της Αλεξάνδρας Καζάζου, το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για καλλιτεχνικούς σκοπούς ως portfolio. Φωτογράφος, σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με το TeatrZar, Studio Matejka, Song of the Goat Theater, Jubilo Project, Moon Fool. Στενός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι από το 2010. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή τού Εθνικού Θεάτρου. Δουλειά του έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στην Galeria Art Brut, στο Songof Goat Theater και στο GrotowskiInstitute, στο Wroclawτης Πολωνίας.

Studio Matejka

Ανοίγει τις πόρτες του το 2010 υπό την αιγίδα του Grotowski Institute, ως θεατρικό εργαστήριο που εξερευνά τις σύγχρονες τεχνικές σωματικής έκφρασης και performance. Μέσα από την πρακτική έρευνα, οι performers μαθαίνουν να αναπτύσσουν τη δύναμή τους, την ευκινησία τους και την επιδεξιότητά τους να επικοινωνούν με το σώμα τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιδεών, εικόνων και λέξεων.

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search