skip to Main Content
Συνεργασία του Film Studies του New York College με την Σχολή θεάτρου “δήλος”

To Film Studies του New York College υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παναγιωτάτου θα συνδεθεί την επόμενη χρονιά, με το Βρετανικό πανεπιστήμιο “Bolton” και αναθέτει από φέτος το μάθημα “Directing actors” στην Σχολή θεάτρου “δήλος”, υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Χατούπη.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει σε δύο επίπεδα:
Πρώτον, οι μελλοντικοί σκηνοθέτες να δουλέψουν πάνω στην πτυχιακή τους ταινία, να διδαχτούν -εντός ακαδημαϊκού πλαισίου- την δημιουργία της -απαιτούμενης για τον κινηματογράφο- σχέσης με τους ηθοποιούς, καθώς και τον βέλτιστο τρόπο καθοδήγησής τους κατά την διάρκεια των προβών/γυρισμάτων.
Δεύτερον, οι υποψήφιοι ηθοποιοί να διδαχτούν σε πρακτικό επίπεδο τους κινηματογραφικούς κώδικες και να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από την εβδομαδιαία τριβή τους με τους σκηνοθέτες.

Η σύμπραξη αυτή στόχο έχει να δημιουργήσει και στις δύο πλευρές ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης, με σκοπό την κατάρτιση τους και την ανάπτυξη των απαιτούμενων εργαλείων, για την δημιουργική τους παρουσία ως -επαγγελματίες πλέον- στο χώρο της τέχνης του κινηματογράφου.

 

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search