skip to Main Content
«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» από τους απόφοιτους στο 4ο φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι»

Οι απόφοιτοι της Σχολή Θεάτρου «δήλος», θα βρεθούν στο 4ο φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι» για δύο βράδια) στο Black Box της Σχολής Θεάτρου «δήλος» – Δήμητρα Χατούπη (Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο) για να παρουσιάσουν στο κοινό την παράσταση «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» σε πρωτότυπο δικό τους κείμενο, το οποίο είναι αποτέλεσμα μίας εκτεταμένης έρευνας πάνω στην ιστορική περίοδο του «Κραχ» στην Αμερική και του αρχείου των χορευτικών μαραθώνιων της Santa Monica, καθώς και εμπνευσμένο από τη βιβλιογραφία των Horace McCoy, William Falkner και Ellroy James.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το έργο:

Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι η μεγάλη οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 στην Αμερική και ο αντίκτυπός της στον μέσο άνθρωπο. Μια ιστορική συγκυρία που φαντάζει ιδιαίτερα επίκαιρη και προφητική για όσα συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο εν γένει.

Με φόντο την σπαρακτική εικόνα της οικονομικά ερειπωμένης Αμερικής και προς τέρψη του «φιλοθεάμονος» κοινού, απελπισμένοι άνεργοι διαγωνίζονται σε ένα μαραθώνιο διαγωνισμό χορού, στροβιλίζονται επί ώρες, ημέρες, εβδομάδες, ατέλειωτα, πιέζουν τα κορμιά τους πέρα από τα όρια της εξάντλησης, για να κερδίσουν ένα χρηματικό «έπαθλο» που ίσως να άλλαζε τη μίζερη ζωή τους.

 

Αργυρώνητοι διαιτητές, απελπισμένοι γιατροί, μουσικοί στην ζωντανή ορχήστρα που υποχρεώνονται να παίζουν 24 ώρες τη μέρα, κριτική επιτροπή με τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα και ένα κοινό που πληρώνει εισιτήριο για να διασκεδάσει από την εξέδρα και να στοιχηματίσει.

 

Ταυτότητα της παράστασης:

  • Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
  • Δραματουργική επεξεργασία: Αντώνης Γαλέος
  • Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
  • Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
  • Επιμέλεια μουσικής: Κωστής Βοζίκης
  • Κίνηση: Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας
  • Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Αδαμαντιάδης, Λευτέρης Παπακώστας, Δήμητρα Δρακοπούλου 

    Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά):

    Στέλιος Βάσιλας, Μαριλένα Βουγίδη, Γιώργος Γογώνης, Αλέξης Διαμαντής, Τρύφωνας Ζάχαρης, Γιάννης Ίτσιος, Λίνα Καμπούρογλου, Φιλία Κανελλοπούλου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Γιώργος Κορομπίλης, Λίνα Λαμπροπούλου, Σεμίνα Μιτζέλου, Γιάννης Μουστάκας, Κατερίνα Παρισσινού, Γιώργης Παρταλίδης, Νικόλας Παπαευθυμίου, Αναστασία Πλέλλη, Δέσποινα Ρεκούδη, Νίκος Σαμουρίδης, Νίκος Σιγάλας, Ιωάννα Σιμάτη, Ηλέκτρα Τσαγκανά, Ελένη Τσιριγώτη, Θεώνη Τσούρμα.

     

    Έκτακτη Συμμετοχή

     

    Ο μουσικός και καθηγητής της σχολής

     

    Νίκος Τουλιάτος

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search