skip to Main Content
“Το Mπουλούκι” ανοίγει το Φεστιβάλ Δρόμου 2013 και συνεχίζει την διαδρομή του

Πληροφοριες:

  • Ημε/νία:  – 
  • Διεύθυνση:Στην Πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της πρεμιέρας του φετινού Φεστιβάλ Δρόμου της Αθήνας.

“Το Mπουλούκι” ανοίγει το Φεστιβάλ Δρόμου της Αθήνας 2013. Οι απόφοιτοι της σχολής θεάτρου ‘δήλος’ – Δήμητρα Χατούπη, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων της σχολής, θα δώσουν μία και μοναδική παράσταση στις 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στην Πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της πρεμιέρας του φετινού Φεστιβάλ Δρόμου της Αθήνας.

Στη συνέχεια “Το Μπουλούκι” θα ανέβει, μέσα στον Οκτώβριο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, πάλι στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων της σχολής ‘δήλος’.Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Μπουλούκι

Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. Μια παράσταση, το πρωτότυπο κείμενο της οποίας, προέκυψε από αυτοσχεδιασμούς των σπουδαστών της σχολής, κατόπιν καθοδήγησης της Δήμητρας Χατούπη ενώ η Δραματουργική επεξεργασία του κειμένου ανήκει στην Ευγενία Λυρούδια. Το έργο είναι βασισμένο στην κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά για την ΕΡΤ.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη

Δραματουργική επεξεργασία: Ευγενία Λυρούδια

Μουσική Διδασκαλία-Πιάνο: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφία: Νικολέτα Ξεναρίου

Φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης

 

 

{youtube}BvHrgT-GJjk{/youtube}

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search