skip to Main Content
«Musicality of the body» – Το Μουσικό σώμα του Performer

 

Ένα εργαστήρι με άξονα τη σωματικότητα του καλλιτέχνη και το ρόλο του μέσα στην ομάδα, που απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, performers, μουσικούς τους οποίους ενδιαφέρει ο συντονισμός σώματος- φωνής, καθώς και έμπειρους σπουδαστές. Η Julianna Bloodgood, performer και εκπαιδεύτρια των “Song of the Goat Theater”, καθοδηγεί τους συμμετέχοντες σε μια εκ βαθέων εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ σώματος, φωνής, κειμένου και μουσικής.

Στη διαδικασία της αναζήτησης της ανάπτυξης της σκηνικής παρουσίας, δύο είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία του performer, το σώμα και η φωνή του. Απελευθερωμένα και ικανά να εκφράσουν όλο το εύρος της συναισθηματικής του αλήθειας έτσι ώστε να πλησιάσει  την πιο αυθεντική, ευαίσθητη και δημιουργική του πλευρά.

Υιοθετώντας μία σωματική προσέγγιση στην εκμάθηση υποκριτικής, επιδιώκουμε να αποκαλύψουμε ένα ειλικρινές και αυθεντικό σώμα μέσω του οποίου αναδύεται ο εσωτερικός κόσμος του ηθοποιού και αναζωογονείται όλη η δημιουργική διαδικασία. Κάθε πτυχή της έρευνας αποσκοπεί στην ανάπτυξη ικανότητας ακρόασης και ανταπόκρισης στις ορμές που γεννιούνται στο σώμα του ερμηνευτή αλλά και του συνόλου. Θα εμβαθύνουμε στην σύνδεση φωνής-σώματος και θα διερευνήσουμε πώς δημιουργείται ο ήχος και πώς σωματοποιείται. Στόχος είναι, μέσω της κίνησης και της φωνής, να αφυπνίσουμε ηχητικές δονήσεις που θα συντονιστούν με το μυοσκελετικό σύστημα και θα οδηγήσουν σε μία ενστικτώδη κατανόηση της φωνής και των δυνατοτήτων της σε σχέση με το τραγούδι, το κείμενο και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό. – J.Bloodgood

 

Oι συμμετέχοντες χρειάζεται να γνωρίζουν ένα κείμενο της αρεσκείας τους (από το αρχαίο θέατρο, στην γλώσσα τους) και ένα τραγούδι, παραδοσιακό.

  • Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του σεμιναρίου.

INFO

Το εργαστήρι είναι χωρισμένο σε δύο φάσεις:

1η φάση γνωριμίας (Introduction Phase) – 18, 19 και 20 Ιουλίου (15 ώρες)

2η φάση Masterclass – 8, 9, 10, 11 και 12 Νοεμβρίου (20 ώρες)

Ώρες: 16:00 – 21:00

 

Κόστος:

  • Introduction phase: 100
  • Masterclass: 150€
  • Όλοκληρο το εργαστήρι: 200€ για εγγραφές έως τις 13/7

 

Γλώσσα: Αγγλικά (Θα υπάρχει και διερμηνέας)

Αυστηρός αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 20 άτομα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν email στο seminaria.dilos@gmail.com με θέμα: Musicality of the body. Στο email θα πρέπει να αναφέρονται το τηλέφωνο και το ονοματεπώνυμό του υποψηφίου. 

 

Βιογραφικό

Julianna Bloodgood
H Julianna Bloodgood, με καταγωγή από τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2009 με τον θίασο Song of the Goat (Teatr Pieśń Kozła) στην Πολωνία και αυτή την περίοδο είναι φιλοξενούμενη καλλιτέχνης του θεάτρου MITU στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Manchester Metropolitan University σε συνεργασία με τον πολωνικό θίασο Song of the Goat, κάτοχος πτυχίου Καλών Τεχνών από το Ωδείο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι στην θεατρική performance και απόφοιτος του Κονσερβατόριου Ειρηνικού Ωκεανού για τις Παραστατικές Τέχνες. Η συνεργασία της με τον θίασο Song of the Goat περιλαμβάνει τα εξής έργα: Songs of Lear; Portraits of the Cherry Orchard; Return to the Voice; Umiłowanie:Dead Walk Love; Island and Hamlet: A Commentary.

Η Τζουλιάνα έχει ταξιδέψει αρκετά διερευνώντας τις ανά τον κόσμο διαφορετικές πολιτισμικές προσεγγίσεις για το σώμα, την φωνή και την τελετουργική διάσταση του θεάτρου, και ειδικότερα στην Νοτιοδυτική Ινδία, την Κένυα, την Ταϋλάνδη, την Ισπανία, την Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους καταυλισμούς Ινδιάνων της Αριζόνα. Διαθέτει ένα ισχυρό υπόβαθρο στην κίνηση και εμβαθύνει στον χορό εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Επίσης ασχολείται με την γιόγκα έδω και 13 χρόνια ενώ είναι πιστοποιημένη δασκάλα Pilates και έχει ασχοληθεί με διάφορες μορφές παραδοσιακών χορών και πολεμικών τεχνών. Η εκπαίδευσή της στην φωνητική περιλαμβάνει την μελέτη του ήχου ως μορφής έκφρασης και επικοινωνίας και την μελέτη παραγωγής της φωνής τόσο για το κλασικό τραγούδι όσο και για το παραδοσιακό. Μέσω της διδασκαλίας της έχει αναπτύξει τη δική της μοναδική προσέγγιση στην κατανόηση της διασύνδεσης φωνής και σώματος γνωστή και ως Γιόγκα της Φωνής ή η Φωνή του Σώματος. Πρόκειται για μία πρακτική ευαισθητοποίησης του σώματος, αντιμετώπισής του ως την απόλυτη πηγή δημιουργικότητας, αναγνώρισης της προέλευσης του ήχου και ανάπτυξης ενός αυθεντικού και πολυσήμαντου σώματος ικανού να εκφράζει συναισθηματική αλήθεια. Η διδασκαλία της περιλαμβάνει και την ενδυνάμωση του συνόλου, την χορωδία, τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό και την μονωδία καθώς και σωματική εξάσκηση.

Η Τζουλιάννα διδάσκει, εκτός των δικών της σεμιναρίων που λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Σκωτία, την Αγγλία, την Ινδία, την Ελλάδα και την Κένυα, και σε διάφορα εργαστήρια που διοργανώνει ο θίασος Song of the Goat ενώ παράλληλα είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Ωδείου του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι και καθηγήτρια της δραματικής σχολής Bral στο Λονδίνο.

Περισσότερα για τους εισηγητές:

«Song of the Goat Theater Group»  http://piesnkozla.pl/en
Songs of Lear:  http://www.songsoflear.com
Portraits of the Cherry Orchard:   https://www.youtube.com/watch?v=mKji1bFlruU
Return to the Voice:  http://www.returntothevoice.com
Dead Walk Love:   https://www.youtube.com/watch?v=PehBHt_NvJI

 

In English

Led by Julianna Bloodgood, formerly of Song of the Goat Theatre, this workshop is physical at its core and ensemble based. An in-depth exploration of the relationship between body, voice, text and music.

Through a physical approach to performance training, we seek to reveal an honest and authentic body whereby revealing the performer’s inner life and enlivening the entire creative process. Every aspect of the work creates a deep sense of listening and responsiveness to the impulses that arise within one’s own body and from the collective ensemble. We will deepen the body-voice connection and explore how sound is derived and physically experienced. That through a flow of movement and breath we can awaken sound vibrations within the body resonating the bones and tissues creating a visceral understanding of the voice and awakening new possibilities for song, text and vocal improvisation.

This workshop contributes to the actor’s technique, dance, singing disciplines, musical and physical theatre by awakening a sense of internal and external rhythm, working with physical impulse, spatial awareness and focus. Each exercise will deepen the body’s connection to impulses and stimulus and gradually interconnect all aspects of the craft. The manifestation of the work is dynamic, contemplative and entirely musical.

 

Each participant needs to know a text of his own choice (from Greek ancient drama repertoire) plus a traditional song

At the end of the course each participant will receive a certificate of participation.

INFO

  • Dates: 8th to 12th of November (16:00-21:00)
  • Language: English
  • Fee: 150€
  • Number of participants: Up to 20

All candidates should send an email to seminaria@dilos.gr with subject: Musicality of the body. The body of the email must contain the phone number and the full name of the canditate.

 

Resume

Julianna Bloodgood

Julianna Bloodgood, originally from California, USA, has resided in Poland since 2009, immersing herself in the unique theatrical genre of post-Grotowski Polish Theatre. Julianna is a vocalist, actress, movement artist and teacher whose work includes anthropological performance research and she has traveled the globe extensively in search of different cultural perspectives on the body, voice and the ritual of performance. The core of her work is a detailed practice in the relationship between body and voice and how this can be brought to performance and composition. Aside from performing, Julianna composes and records her own music and is a facilitator and director of original theatrical works.

More info: https://www.juliannabloodgood.com/bio-1

 

More about the originators:

«Song of the Goat Theater Group»  http://piesnkozla.pl/en
Songs of Lear:  http://www.songsoflear.com
Portraits of the Cherry Orchard:   https://www.youtube.com/watch?v=mKji1bFlruU
Return to the Voice:  http://www.returntothevoice.com
Dead Walk Love:   https://www.youtube.com/watch?v=PehBHt_NvJI

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search