skip to Main Content
Ολοκληρώθηκαν τα Σεμινάρια Ειλισσός στη “δήλο” 2016

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Σχολή Θεάτρου «δήλος» – Δήμητρα Χατούπη διοργανώσε σεμινάρια εξαιρετικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της έναρξης της σπουδαστικής χρονιάς. Τα εργαστήρια έγιναν σε συνεργασία με την εταιρία για τον πολιτισμό «Ειλισσός» για όλα τα έτη της σχολής.

Το Γ’ έτος παρακολούθησε:

  • Σεμινάριο-εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου : Θέατρο της Σύνδεσης με τον Σταμάτη Ευσταθίου από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου
  • Σεμινάριο Tai Ji για ηθοποιούς με τον Γιάννη Ρήγα από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου.

 

Το Β’ έτος παρακολούθησε:

  • Σεμινάριο Tai Ji για ηθοποιούς με τον Γιάννη Ρήγα από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου.
  • Σεμινάριο-εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου : Θέατρο της Σύνδεσης με τον Σταμάτη Ευσταθίου από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου.

 

Το Α’ έτος παρακολούθησε:

  • Σεμινάριο-εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου : Θέατρο της Σύνδεσης με τον Σταμάτη Ευσταθίου από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου.

 

Ο Σταμάτης Ευσταθίου, εμπνευσμένος από τη δουλειά του Γέρζι Γκροτόφσκι, από το ανθρωπολογικό θέατρο, το θέατρο της πρωτοπορείας του περασμένου αιώνα καθώς και από λαἴκές και ιερές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο, αναζητά στη δουλειά του τη σύνδεση: Ενέργεια – Σώμα – Ήχος – Λόγος – Άσμα – Τραγούδι. Περιπλανήθηκε στην Ευρώπη αναζητώντας δασκάλους στην Πολωνία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Σερβία. Παράλληλα ίδρυσε την «Άτροπο» – Ομάδα ερευνητικού θεάτρου – το 2004 και από τότε συμμετείχε ως σκηνοθέτης, περφόρμερ και συγγραφέας σε διάφορες δουλειές στην Ελλάδα, στην Ινδία, στην Πολωνία, στη Γερμανία, στην Αρμενία, στο Ιράν, στη Βουλγαρία, στη Δανία, στη Νότιο Κορέα, στην ευρωπαϊκή και στην ασιατική Ρωσία, στο Μεξικό και στην Ισπανία. Είναι εισηγητής του «Θεάτρου της Σύνδεσης» – μεθόδου θεατρικής και ανθρωπολογικής έρευνας.

 

Ο Γιάννης Ρήγας γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Πήρε το πτυχίο του Ναυπηγού το 2009 στην Αγγλία και του διασώστη το 2011 στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με το Tai Ji Quan ξεκίνησε το 2008, και το 2014 εγκατέλειψε την καριέρα του ως μηχανικός αναζητώντας μια πιο ισορροπημένη ζωή σε επαφή με το φυσικό ρυθμό της ζωής. Ξεκίνησε να διδάσκει Tai Ji Quan υπό την καθοδήγηση ενός από τους πιο καταξιωμένους στην Ευρώπη δασκάλους πολεμικών τεχνών και δασκάλου του, shifu Μάριου Σερέτη. Η εξάσκηση και μελέτη του Tai Ji Quan τον έφερε σε επαφή με την Ταοϊστική φιλοσοφία όπως αυτή ενσωματώνεται στις κινέζικες πολεμικές τέχνες, την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και τον διαλογισμό, στη μελέτη και εξάσκηση των οποίων και επιδίδεται μέχρι σήμερα.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σημαντικά αυτά σεμινάρια θα βρείτε στο website της Δήλου και στο website του Ειλισσού.

 

Η «δήλος» πρωτοπορεί ακόμα με:

  • Τη δημιουργία της Ομάδας Θεάτρου δήλος στην οποία συμμετέχουν οι απόφοιτοι της σχολής και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ήδη επιτυχημένο επαγγελματικό βήμα.
  • Σεμιναριακά μαθήματα για τους σπουδαστές της σχολής με επισκέπτες καθηγητές, σημαντικά στελέχη του θεάτρου.
  • Υποκριτική κινηματογράφου («ο ηθοποιός μπροστά στη κάμερα») και δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.
  • Διάθεση του Χώρου Θεατρικών Εκδηλώσεων και υλικοτεχνικής υποδομής για παραστάσεις τελειόφοιτων και απόφοιτων της σχολής.
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων για τους σπουδαστές αλλά και τους νέους επαγγελματίες του χώρου, με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Οργάνωση Γραφείου Διασύνδεσης της σχολής και επαγγελματικής προώθησης των απόφοιτων.

 

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search