skip to Main Content
Σαιξπηριάδα: Ένα Σονέτο του Δρόμου

Πληροφοριες:

  • «Σαιξπηριάδα: Ένα Σονέτο του Δρόμου»
  • Ημε/νία:  
  • Διεύθυνση:Θέατρο «Επί Κολωνώ»
  • Στο πλαίσιο του Athens Fringe Live
  • Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
  • Είσοδος Ελεύθερη

Η Σχολή Θεάτρου «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια θεατρικά αναλόγια με διάφορα θέματα και με συμμετοχή σπουδαστών της σχολής.  Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα δρώμενο με τίτλο «Σαιξπηριάδα: Ένα Σονέτο του Δρόμου», σε σκηνοθετική επιμέλεια του καθηγητή της σχολής Βασίλη Ανδρέου με τη συμμετοχή σπουδαστών του α’ έτους.

Το δρώμενο «Σαιξπηριάδα: Ένα Σονέτο του Δρόμου» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του AthensFringeLive στο θέατρο «Επί Κολωνώ» (τηλ: 210-5138.067, Ναυπλίου 12, Κολωνός) την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 8:00μ.μ.

Ζούμε σε μια εποχή που η φωνή πρέπει να ακουστεί ως κραυγή χαράς και αγάπης, διαφορετικά θα γίνει μόνο θρήνος.  Απέναντι στα δύσκολα, μια ομάδα ανθρώπων κατηφορίζει και μας πλησιάζει.


Είναι άνθρωποι του λεγόμενου περιθωρίου.  Άστεγοι, πόρνες, ναρκομανείς, αλκοολικοί, τρελοί, ζητιάνοι.  Εκεί που περιμένεις να σου ζητήσουν ευρώ ή να σε ενοχλήσουν, αυτοί αρθρώνουν τη σαιξπηρική γλώσσα και καμώνονται τα σοφά και νόστιμά του τεχνάσματα μόνο και μόνο για να ζήσουν.  Οι σπουδαστές της ‘δήλος’ παρουσιάζουν σπαράγματα σκηνών και λέξεων του Σαίξπηρ με θεατρικότητα και συσχετισμό με τις ανάγκες των απλών ανθρώπων του περιθωρίου.  Δοκιμάζουν την παρατήρηση και το ένστικτό τους πάνω στα πλάσματα αυτά και προσπαθούν να τα δικαιώσουν.  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συντονισμός: Βασίλης Ανδρέου (διδάσκων υποκριτικής α΄έτους)

Μουσική διδασκαλία: Νίκος Τουλιάτος

Διανομή:

Μακμπέθ: Ειρήνη Σταυράκη (Μάγισσα Γ΄), Ζωή Κατσαμάνη (Μάγισσα Β΄), Κατερίνα Πρωτονοταρίου (Μάγισσα Α΄), Μαριλένα Καλαϊντζαντωνάκη (Εκάτη)

Κυμβελίνος:  Άννα Χανιώτη (Ιμογένη), Νίκος Κουρνιάτης (Κλωτέν)

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύκτας: Χριστίνα Μαριάνου (Άριελ)

Δύο Άρχοντες από τη Βερόνα: Δημήτρης Ντόκος (Πρωτέας), Νίκος Κουρνιάτης (Θούριος)

Αγάπης Αγώνας Άγονος: Αιμίλιος Αλεξανδρής (Αρμάδο), Τάσος Προβής (Σκνίπας)

Τρικυμία: Έμα Μαυρέλη (Πρόσπερο)

Τρικυμία: Βαγγέλης Γαβριήλ (Δήμητρα)

Κοριολανός:  Ελένη Βαΐτσου (Υπηρέτης β΄), Ισμήνη Κακούρα (Υπηρέτης α΄)

Κλεοπάτρα:  Άννα-Μαρία Βέλλη (Κλεοπάτρα), Θωμάς Καζάσης (Αντώνιος)

Τρικυμία:  Αιμίλιος Αλεξανδρής (Άριελ), Άρης Κανέλος (Πρόσπερο)

 

Η σχολή θεάτρου «δήλος» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003, με φιλοδοξία να αποτελέσει ένα χώρο πολυφωνίας και πλουραλιστικής δημιουργικότητας.  Φιλοδοξεί να δώσει στους σπουδαστές της γνώση θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης πιστεύοντας ότι οι απόφοιτοί της πρέπει να αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα κάθε χώρο εργασίας και δημιουργίας και κάθε πτυχή της υποκριτικής τέχνης.  Τη σχολή θεάτρου «δήλος» διευθύνει η Δήμητρα Χατούπη.  Η πιο πολύπλευρη και πολυφωνική ομάδα διδασκόντων αναλαμβάνει να οδηγήσει τους σπουδαστές στα μονοπάτια της τέχνης του θεάτρου.

Δημοσιεύθηκε:

Back To Top
Search