Η Σχολή Θεάτρου "δήλος"

Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης "δήλος" ιδρύθηκε το 2003 από τη Δήμητρα Χατούπη. Μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα η σχολή φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει ηθοποιούς προσφέροντας μια πολύπλευρη γνώση σε ότι αφορά τις μεθόδους υποκριτικής αλλά και τα μέσα επικοινωνίας του ηθοποιού.

 

Από την πρώτη στιγμή η «δήλος» συγκέντρωσε τους καλύτερους δασκάλους κάθε γενιάς και τα χρόνια που ακολούθησαν η σχολή αναγνωρίστηκε από όλους τους ανθρώπους του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σαν ένας χώρος – φυτώριο ότι καλύτερου έχει να επιδείξει η δραματική παιδεία. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που το κύριο βάρος του προσεγγίζει το θέατρο η «δήλος» απέκτησε ένα ξεχωριστό στίγμα με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υποκριτική και τις τεχνικές της στον κινηματογράφο. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυσή της η Σχολή Θεάτρου «δήλος» συνεχίζει την ανοδική πορεία της προσελκύοντας τις σημαντικότερες δυνάμεις των δασκάλων και επαγγελματιών θεάτρου και κινηματογράφου ενώ οι απόφοιτοί της διακρίνονται για τη γνώση και τον επαγγελματισμό τους σε κάθε βήμα τους.

 

Η σχολή στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο κοντά στο σταθμό του Μετρό "Μεταξουργείο", στο κέντρο της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις της Σχολής στην οδό Ελευσινίων 11, στο Μεταξουργείο, αποτελούνται από:

 

  • Το θεατράκι της σχολής, πλήρως εξοπλισμένο με φωτιστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις.
  • Τα γραφεία των καθηγητών, τη γραμματεία και τη βιβλιοθήκη.
  • Αίθουσα 70 τ.μ., με μαλακό δάπεδο, όπου διδάσκονται μαθήματα υποκριτικής
  • Αίθουσα 50 τ.μ., εξοπλισμένη με μουσικά όργανα, χρησιμοποιείται για τα μαθήματα της μουσικής και της αγωγής λόγου.
  • Δύο αίθουσες εμβαδού 80 τ.μ. η κάθε μια, τα ξύλινα δάπεδα των οποίων προσφέρονται για τα μαθήματα της υποκριτικής και του χορού.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura