Οπτικόακουστικό Υλικό Παραστάσεων

«Τα μάγια της Πεταλούδας»

Ένας καινούργιος τρόπος αφήγησης του κλασικού αριστουργήματος του Λόρκα «Τα Μάγια της Πεταλούδας».

 

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

 

 

Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή - βασικές ανησυχίες των εφήβων και ζητούμενα του ποιητή, γίνονται οι άξονες της παράστασης και η θεατρική πράξη γίνεται η απάντηση στο δύσκολο αίτημα του ανθρώπου για ελευθερία. Μέσα από αυτό το σημαντικό κείμενο του Λόρκα ξεπροβάλλει ένας κόσμος φαντασίας γεμάτος χρώματα, αισθήματα και υψηλές αξίες, με την ευαίσθητη ποίηση να συναντά τη μοναδική ευαισθησία των νέων.

 

Ο Χρίστος Θεοδώρου έγραψε μια ευαίσθητη και ευφάνταστη μουσική πάνω στο λιμπρέτο του Μιχάλη Γελασάκη και μαζί με την χορογράφο και σκηνοθέτιδα Νικολέτα Ξεναρίου, τη συνέργεια της σκηνογράφου Κωνσταντίνας Κρίγκου και την ομάδα των ηθοποιών, δημιούργησαν μία παράσταση πρωτότυπη, γεμάτη φαντασία και ενέργεια. Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Κωστή Καπελώνη και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το έργο:

 

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του ποιητή F.G.Lorca. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ' ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Ο νεαρός Lorca ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον νεαρό Σκαθαράκο που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία.

 

 

 

Ταυτότητα της παράστασης:

  • Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
  • Λιμπρέτο: Μιχάλης Γελασάκης
  • Σκηνοθεσία: Νικολέτα Ξεναρίου
  • Δραματουργική Επεξεργασία: Κωστής Καπελώνης
  • Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
  • Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
  • Μουσική Διδασκαλία: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου
  • Β. Σκηνοθέτη: Μαντώ Κεραμυδά
  • Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά):Χριστίνα Απαννά, Άννα-Μαρία Βέλλη, Βαγγέλης Γαβριήλ, Μαρτίνα Δημοπούλου, Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή, Άρης Κανέλλος, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Μαρία Καρύδη, Ζωή Κατσαμάνη, Νίκος Κουρνιάτης, Χριστίνα Μαριάνου, Εμα Μαυρέλη, Παύλος Παυλίδης, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Μάριος Ράμμος, Άννα Χανιώτη, Βαρβάρα Χριστοφή.

Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, μεταλλόφωνο), Θεοδόσης Άγγελος Σμυρνιός (κρουστά), Παύλος Παυλίδης (ακορντεόν).

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

 

Η γλώσσα είναι ποιητική, κατανοητή στα παιδιά και τους εφήβους ώστε να ακολουθήσουν την πλοκή και αφορμή για συνειρμούς ονειροπόλησης για όλους τους υπόλοιπους. Η μουσική του Χρ. Θεοδώρου πάνω στο λιμπρέτο του Μιχ. Γελασάκη είναι από τα μεγάλα ατού της παράστασης [...] καταφέρνει να γεμίσει τη σκηνή με φρεσκάδα και να παρακινήσει τις πιο ευαίσθητες χορδές του κοινού. CLICKATLIFE.GR

 

Με τις αισθήσεις οξυμμένες και τα εργαλεία τους ακονισμένα, οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες μάς δίνουν μια μουσική παράσταση 'καλοκουρδισμένη', που σέβεται απόλυτα το κοινό της και την κλασική έμπνευση του Λόρκα. BOOKPRESS.GR

 

Ένα αλληγορικό παραμύθι με αίσθηση φρεσκάδας και αισιοδοξία [...] Θα περάσετε καλά-οικογενειακώς. TOSPIRTO.NET

 

Πρόκειται για μια σκοτεινή κωμωδία για εφήβους που με οδηγό την πρωτότυπη μουσική, πλάθει μπροστά στα μάτια των θεατών χαρακτήρες του έργου και θέτει υπαρξιακά ερωτήματα -τέτοια που στους ποιητές αρμόζουν- για τον Έρωτα, το Θάνατο, την αρμονία στη φύση, τη Μοναξιά, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανάγκη για συλλογικότητα. TVXS.GR

 

Αγνή ποίηση σε έναν καλαίσθητο μουσικοθεατρικό κώδικα. TRALALA.GR

More in this category: ΤΕΡΕΖΙΝ »